KLIPPREMIER: Pilinszkyt dolgozott fel a Gorlo Volka - Panasz

Az év elejétől havonta érkeznek az újdonságok a felvidéki Gorlo Volka házatájáról. A Tarantínó és A múltért dalok után itt a Panasz, mely Pilinszky János versének feldolgozása.

„2014- ben volt egy nehezebb időszakom, sok melankólikus verset olvastam. Egyik nap lapoztam a Pilinszky verses kötetem és ennél a versnél fordítottam le a könyvet, majd később újra felvettem és

bármennyire is furcsa, dallammal a fejemben olvastam tovább. Ezek után nem volt kérdés, hogy ezzel kezdenem kell valamit.” - mondta Farkas Meli, a zene szerzője.

Egy különleges animációs klip készült a dalhoz. „Ez egy gyönyörű, 6040 képkocából álló animáció, mely Török Bianka illusztrátor segítségével készült. Tavaly novemberben felkértük, hogy vállalná, volna-e kedve újabb terepen kipróbálnia tehetségét. Igent mondott, szinte azonnal, majd decemberben összeültünk, felvázolta az elképzelését, az egyes képkockákat. Akkor még más stílusról volt szó, ami kicsit bonyolultnak bizonyult. Teljes mértékben ráhagytuk a koncepciót, a művészi szabadságát szerettük volna ezzel is támogatni, csupán annyi volt az elképzelésünk, hogy valami mozgóképes legyen a klip, akár animációs formában.

Fontos volt, hogy hazai művész dolgozzon a klipünkön- és ehhez szeretnénk magunkat tartani a későbbiekben is :)”

Most pedig meg is nézhetjük, mi lett a végeredmény :)

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A jelenlegi helyzet a zenekar életét is felborította. „Sajnos elmaradt az ez évi első koncertünk Érsekújvárban. A basszusgitárosunk, Gábor is karanténba került, így egy próbákat is későbbre időzítjük. Vannak terveink bőven, csak sajnos nem tudja senki, hogy ez az állapot meddig fog tartani.”

De még csak az év elején vagyunk, így hamarosan jönnek majd az újdonság.

„Mi havi single dalok megjelenésén dolgozunk, szeretnénk a köztudatban maradni a lehető legtovább. De nincs kizárva, hogy nem gyűjtjük össze ezeket a dalokat egy csomagba a későbbiekben :)

HALLGASSÁTOK A STREAMING SZOLGÁLTATÓKNÁL IS

Szerencsére még a vírus, tilalom és mindenféle szigorítás előtt sikerült felvennünk a következő négy dalt a Gila Stúdióban, amelyeket még a nyár előtt szeretnénk megjelentetni. Nagyon izgalmas munkafolyamat volt ez a stúdiózás is, izgatottan várjuk a kész anyagokat, mert szinte egészen biztos, hogy újabb kedvencek születnek meg számunkra is :)”

Mi is várjuk, de addig is pörgessétek az eddigi dalokat, melyek már szintén bekerültek a Felvidéki lejátszási listánkra is.

Zaťko Erivn, ATEMPO.sk