VIDEÓ: Boros Misi és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar közös hangversenye

VIDEÓ: Boros Misi és a Nemzeti Filharmonikus Zenekar közös hangversenye

Boros Misi kivételes zongoraművész, a 2014-es Virtuózok felfedezettje ma ünnepli születésnapját. A 17 éves fiatal zenész mögött már számos koncert van a világ különböző szegleteiben. Ezúttal viszont egy hazai, 2016-os koncertjével ünnepeljük.

Nézzétek és hallgassátok a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral közösen adott ifjúsági hangversenyet Pécsen, a Kodály Központban.

 

 

A rajongók által csak Misinek hívott ifjú művész 6 éves korától tanul zongorázni a pécsi Liszt Ferenc Zeneiskolában, jelenleg a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium tanulója, tanárnője Megyimóreczné Schmidt Ildikó, mentora pedig a Kossuth-díjas zongoraművész, Bogányi Gergely. A fiú már pici kora óta a zene bűvkörében él: már óvodásként saját dallamokat talált ki. 8 éves kora óta minden korosztályos országos versenyt megnyert, amin elindult. Összesen 11 fontos hazai és nemzetközi versenyen szerzett első helyet, köztük Rómában, Milánóban és Párizsban. 2014-ben, amikor tizenegy évesen a Kicsik korosztályában megnyerte a Magyar Televízióban közvetített klasszikus zenei tehetségkutatót, a Virtuózokat, az egész ország kedvence lett. 2017-ben jelent meg első önálló koncertlemeze.

EZ, ATEMPO.sk