VIDEÓ: Mulassunk otthonról a Pósfával - Rábaközi és Moldvai muzsika

A Pósfa zenekar továbbra is kitart az állításuk mellett, miszerint “Az élet a krízishelyzetekben sem áll meg…” . Folytatja a vidám egyvelegeinek a megosztását a közösségi oldalukon, hogy vígan teljenek a napjaink, ezekben a nehéz időkben is.

A néprajzi tájegység muzsikáját, melyekkel megörvendeztetnek bennünket szavazás alapján választják ki. “Úgy döntöttünk, szavazásra bocsájtjuk, mit szeretnétek hallani tőlünk a következő élő bejelentkezésünkben.” - írta a Pósfa a közösségi oldalán.

A döntés ezúttal egy Rábaközi és Moldvai egyvelegre esett, melyet nagy szeretettel ajánlunk figyelmetekbe.

 

{facebook}https://www.facebook.com/posfa.zenekar/videos/207494287354681/{/facebook}

 

{facebook}https://www.facebook.com/posfa.zenekar/videos/232158634825024/{/facebook}

 

“Köszönjük szépen, hogy néztetek bennünket. Tartsátok be az előírásokat, viseljetek maszkot, kesztyűt és lehetőleg maradjatok otthon. Kövessetek minket!...” - üzente a Pósfa zenekar. Ma este 20.30-tól pedig jön az újabb élő bejelentkezés.

OTT VOLTUNK: Lemezbemutatóval ünnepelt a 10 éves Pósfa zenekar 

Az autentikus népzenét játszó csallóközi együttes 2010-ben alakult Gelle község egyik településrészén, amelyről a nevét is kapta. A Fölszállott a páva televíziós népzenei tehetségkutatónak köszönhetően Kárpát-medence-szerte ismerté váltak, ahol 2017-ben kategóriagyőztesként végeztek.

A formációhoz 2017-ben csatlakozott cimbalmon Gólya Márton József, majd 2018-ban Csiba Júlia énekesnővel egészültek ki.

Balla Mária, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András