VIDEÓ: Ingyenesen nézhetünk Pink Floyd koncerteket – mutatjuk az elsőt

VIDEÓ: Ingyenesen nézhetünk Pink Floyd koncerteket – mutatjuk az elsőt

A Pink Floyd is elérhetővé tesz teljes koncertfilmeket YouTube csatornáján. A számunkra is jó hírről közösségi oldalán írt a zenekar.

Elsőként egy igazi különlegességet, az 1994-es londoni koncertjüket nézhetjük meg Pulse címmel. A következő a Live At Pompeii lesz április 24-én.

 

 

Az 1965-ben alakult Pink Floyd hosszú - ám szünetekkel tűzdelt - pályafutása során 250 millió albumot adott el és a pszichedelikus rock legfontosabb együttese lett az évek során.

OTT VOLTUNK: Mi és Ők Prágában – Roger Waters koncertje

Roger Waters 1985-ben feloszlatta a csapatot, ezután jogvita kezdődött közte és a többi tag között a név használatáért. A Pink Floydot végül David Gilmour, Nick Mason és Richard Wright billentyűs vitte tovább. Ők és Waters egyetlen alkalommal, 2005 júliusában álltak újra össze a londoni Live 8 koncerten. Az induláskor meghatározó tag, Syd Barrett 2006-ban, Wright 2008 szeptemberében hunyt el.

Az 1973-as The Dark Side Of The Moon minden idők legkelendőbb lemezei között van, 45 millió példányban kelt el, míg az 1979-es The Wall című lemezből több mint 30 milliót adtak el. Utolsó lemezük a The Endless River 2014-ben jelent meg.

Itt a Pink Floyd új stúdióalbuma

ATEMPO.sk