VIDEÓ: Nézzünk otthonról Genesis koncerteket

Idén márciusban jött a hír, hogy a Genesis újra összeáll és koncertezni is fognak. A jelenlegi járványhelyzet talán nem lesz hatással a legendás brit progresszív rock/popzenekar turnéjára, amely ősszel kezdődik.

A Last Domino? című turné első koncertje november 16-án Dublinban lesz, ezt követően koncertet adnak Liverpoolban, Leedsben, Birminghamben, Belfastban, Manchesterben, Newcastle-ban, Glasgow-ban és nem marad ki a londoni O2 Arena sem.

Most viszont egy újabb meglepetéssel készültek a rajongóknak. Öt héten át szombatonként közzé tesznek Youtube csatornájukon teljes koncerteket, igazi különlegességeket, melyek egy hétig lesznek elérhetők.

Az első az 1981-es Three Sides Live volt. Most viszont a Birminghamben rögzített 1984-es The Mama Tour keretében adott koncertjüket nézhetjük meg.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ah46Y62D0pk

 

És amik még következnek:

Május 2. - Live At Wembley Stadium (1987)
Május 9. - The Way We Walk (1992)
Május 16. - When In Rome (2007)

Az 1967-ben alakult Genesis a rockzene történetének egyik legsikeresebb zenekara, amely tizenöt stúdióalbumot és hat koncertlemezt készített és világszerte mintegy 150 millió korongot adott el. Az együttes 1988-ban Grammy-díjat kapott a legjobb koncertvideó kategóriában a Land of Confusion című dalhoz készült kisfilmért. 2010-ben a Rock and Roll Hírességek Csarnokába is bejegyezték a zenekart.

A Genesisben alapító tag volt Tony Banks és Mike Rutherford, 1975-ig Peter Gabriel volt énekes, kilépése után a zenekar frontembere az addigi dobos, Phil Collins lett. A Genesishez olyan hatalmas slágerek fűződnek, mint az Invisible Touch, a Turn It On Again, az In Too Deep, a Mama, a Land of Confusion vagy az I Can't Dance.

Az eddigi utolsó Genesis-stúdióalbum, a Calling All Stations 1997-ben jelent meg, akkor éppen Collins nélkül, és Ray Wilson volt az énekes.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk