VIDEÓ: Nézzétek meg Torres Dani összefogás videóját - Valami jó

Egy újabb csemegével bővült a karantén ideje alatt született dalok listája. Torres Dani és társai egy vidám hangulatú karantén összefogás videót készítettek Valami jó címmel.

“Több mint 30 ember csatlakozott a Csináljunk Együtt Valami Jó Videoklipet! megmozduláshoz.... boldogan csatlakoztak művész barátaim is, mindenkinek borzasztóan köszönöm, mert egy fantasztikus kis videót hoztunk össze együtt, hogy ne csak a vírusról legyen végre állandóan szó, hanem igenis érezzük jól magunkat néhány pillanatra!” - írta Dani a közösségi oldalán.

 

 

Közreműködtek:

Akli Orsolya, Andrádi Zsanett, Angyal Dávid Zsolt, Balogh Ferenc, Balogh-Kovács Beatrix, Bartus Mercédesz, Bercsényi Péter, Both Zoltán, Czető Ádám, Erőss Orsi, Fátyol Hermina, Fecske Dávid, Göndör László, Hajnal János, Horányi Juli, Kapitány Sándor, Kárász Roland, Koczka Panni, K. M. Anna, Larion Médea, Lengyel Christopher, Magyar Viktória, Mesterházy Gyula, Nagy Edina, Némedi Ibolya, Nyárondi Flóra, Pécsváradi Luca Anna, Réti Barnabás, Sári Tamás, Szabó Kitti, Szabó Lia Gabriella, Takó András

 

Dani 1982. február 18-án született magyar édesanya és ecuadori apa gyermekeként. Először a Megasztár televíziós műsorban tűnt fel, vibráló egyéni művészként ötvözve két kultúrát, és egy olyan egyedi dalszerzői vénát mutatva a közönségnek, melyben a reggae, funk, rock és elektronikus zene stílusjegyei is megtalálhatók. 2005-ben jelent meg első albuma Versus néven az egykori bandájával, a Veni Styx-szel. Ezen a korongon olyan sikeres dalok voltak hallhatók, mint az Europunk, vagy Manu Chao Mr. Bobby-jának feldolgozása. Az album aranylemez lett, majd az év legjobb modern rock albuma kategóriában nyert BRAVO-Otto díjat, és jelölést kapott a Fonogram díjátadó gálán is.

2007-ben megjelent a második album Revolutio néven, szintén a Sony-BMG gondozásában. A Három az Egyben című sláger főcímdal lett a Nescafé hasonló nevű produktuma kampányában. A Fegyverem az Adrenalin és a Good Night Joe című dalokat nagy rotációban játszotta a Viva és az MTV Magyarország. Ez az album is jelölést kapott a legjobb modern rock album kategóriában a 2007-es Fonogram Díjátadó Gálán.

2008-ban Torres Dani szerepet vállalt a világhírű Andrew Lloyd Webber darabban, a Macskák!-ban (életre keltve a híres varázsló macskát, Mefisztulészt), szerepet vállalt a Godspellben, a Kabaréban és a Padlásban. 2010-ben Dani nevezett a németországi Welcome To Europe, az Európai Bizottság által megrendezett és támogatott dalversenyre, Europe című dalával, harmadik helyezést elérve, és a dal megjelent az ugyanilyen című válogatáslemezen is.

Producerként és dalszerzőként volt jelen az X-Faktor döntősének, Bagosi Alexandrának bemutatkozó dalában, az Ébredésben, mely meg is jelent a Sony gondozásában, Az Első Dalom válogatáslemezen. 2012-ben tovább folytatta munkáját zenei producerként és főcímdal-szerzőként a SportTV műsorában, a Fiesztában. 2014-ben pedig a Kéktúra 2015 elnevezésű projektben zeneszerzőként és idegenforgalmi szakértőként is közreműködött. Zeneszerzőként illetve sound designerként dolgozott olyan darabokban, mint a Kabaré vagy a Micimackó.

2017-ben jelent meg a harmadik, CHANGE című albuma, a főcímdala, a Change, pedig olyan médiumokban hallható, mint a Petőfi Rádió vagy a Karc FM.

Balla Mária, ATEMPO.sk