Új dal Little G Weevil-től – ősszel új lemez és könyv is érkezik

Little G Weevil rhythm & blues dalt tett közzé Let It Rain címmel, amely az összetartásról, az egyenjogúságról és az újrakezdésről szól.

A zenét és a szöveget egyaránt a gitáros, énekes, dalszerző Little G Weevil (Szűcs Gábor) írta, a dalban a néhai afroamerikai polgárjogi harcos, Martin Luther King Jr híres 1968. március 31-i memphisi beszédének egy részlete is hallható.

"A mostani időszak mindannyiunk számára nehéz, ugyanakkor lehetőség is arra, hogy átértékeljünk sok mindent, szerepünket a világban, az egymás iránti törődés, a jóság és szeretet fontosságát, nemtől, kortól, bőrszíntől, nemzetiségtől függetlenül" – mondta Little G Weevil, aki korábban az Egyesült Államokban számos szakmai elismerést kapott.

Fogadjuk el egymást, azt, ha egy ember másképp gondolkodik, máshonnan jött, és azzal foglalkozzunk, mi mit tudunk adni a világnak. "Kaptunk egy esélyt az univerzumtól, éljünk vele!"

A gitáros Dionne Bennettet kérte fel a szólista szerepére. A brit-jamaikai énekesnő több alkalommal is járt Magyarországon, legutóbb az A38 hajón szerepelt a zenekarral. A Let It Rain az első szerzemény készülő közös lemezükről, amely ősszel, Little G Weevil regényével egy időpontban jelenik meg.

A dalt még január utolsó hetében vették fel, együtt a stúdióban. Akkor nem tervezték a szám gyors megjelentetését, szövege azonban annyira illett a világban kialakult helyzethez, hogy nem akart várni vele. "Ha már mindenki otthon van és kicsit ráér gondolkodni, akkor ez az ötperces dal talán segíthet".

 

 

A dalban közreműködő zenészek:

Premecz Mátyás (orgona)
Pfeff Márton (basszusgitár)
Borsodi László (gitár)
Timár Tamás (dobok)
Sóvári Tamás (trombita)
Albert Zoltán (szaxofon)
Fóris Rita és Andelic Jonathan (vokál)

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Nagy János