VIDEÓ: A Társulati Versmondás-kihíváshoz csatlakozott a Kecskeméti Nemzeti is

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház is csatlakozott a társulati versmondás-kihíváshoz, a feladatra a Csokonai Színháza kérte fel a teátrumot. A kecskeméti színháznak Gyimóti Gábor Nyelvlecke című versére esett a választása. A társulat tagjai mellett a Kaposvári Egyetem negyedéves színészhallgatói is részt vettek a kihívásban, ők Hamvas Béla Isten tenyerén ébredtem című versét adják elő.

 

Nézzétek meg az "összművészeti" versvideót:

{facebook}https://www.facebook.com/kecskemetikatona/videos/244382943583503/{/facebook}

 

A kecskemétiek úgy döntött, hogy a kaposvári Csiky Gergely Színházat kéri fel versmondásra. A társulati versmondás-kihívást Radnóti Nem tudhatom című versével a Jászai Mari Színház indította annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a koronavírus-járvány következtében munkájukat és jövedelmüket vesztett színházi dolgozókra, továbbá, hogy olyan szervezetek, intézmények, színházak adománygyűjtő tevékenységét népszerűsítsék, amelyek kifejezetten az érintett színházi dolgozók megsegítését tűzték ki célul.

Az ötletgazdához, a tatabányai Jászai Mari Színházhoz hasonlóan a Színházi Szolidaritási Alap Alapítványra szeretnék felhívni a figyelmet. Az alapítványhoz befolyt adományok a Csokonai Nemzeti Színház munkatársait segítik, akiknek megélhetése nehezebbé vált a mostani veszélyhelyzetben.

EZ, ATEMPO.sk