HAZAI-KLIP: Cakkumpakk - Jakuza Ritual és Busa Pista közöse

Áprilisban landolt a legnépszerűbb videómegosztó portálon a felvidéki rap legújabb szerzeménye a Cakkumpakk. A friss rapdalt Jakuza Ritual egy igazi nagyágyúval mutatta be, aki nem más, mint az Irie Maffia frontembere Busa Pista!

Busa Pista a magyar rapközösség kiemelkedő alakja, rendkívüli népszerűségnek örvend a magyar rapperek körében. 4 szólólemezzel rendelkezik, megmutatta tehetségét a slam poerty és a freestyle kategóriájában is.

Az új közös alkotás, mégha otthoni környezetben is játszódik, remek kikapcsolódást nyújt a nézők számára. A klip kung fu mozdulatokkal szétvert falat, szamurájkard élesítést, videókonferenciát és még sok mást tartalmaz. A mozgalmas videót egy remek, szójátékokat tartalmazó szöveg teszi még izgalmasabbá és szórakoztatóvá.

 

Jakuza Ritual

 

A Busával való munkáról, a rapdalról, illetve a jövőről kérdeztük a gútai Jakuza Ritualt, aki épp ma ünnepli születésnapját:

Honnan jött a Busa Pistával való közös rap ötlete?

Végül is Busával már több mint tíz évre nyúlik vissza az ismeretség. Máskor is léptünk már fel együtt, illetve tavaly a Révben léptem fel egy Essemm bulin, ahol ő is fellépett. Ezután kijött a Hamutál c. klipem. A dalban megemlítem őt.

Ez nagyon tetszett neki és jelezte, hogy már csinálja is a zenét egy új közösre.

Nagy megtiszteltetés volt a Gyémántfaterral együtt zenélni.

 

Megnehezítette a klip elkészítését a koronavírus-járvány okozta korlátozások?

El sem hinnék, mennyire, de pont emiatt lett ilyen remek. A terv az volt, hogy ilyen régi kung fu filmes vonalba visszük el és majd Pomázon felvesszük. Végül mindketten külön vettük fel otthon a részünket, két különböző országban és mégis mindenki azt hiszi együtt forgattunk. Alkalmazkodtunk a körülményekhez, de nem bánom, mert

végignevettem a forgatást és a klip vágása is kiváló szórakozás volt.

 

Milyen volt Busa Pistával együtt dolgozni?

Nagyon jó érzés volt, nem csak azért, mert egy általam nagyra tartott, tiszteltre méltó és híres előadóról van szó, hanem, mert

éreztem azt a zsigerből jövő profizmust, amire én is törekszem a dalok elkészítésekor.

Megkaptam a zenét és rögtön írtam két szöveget, két nap múlva már küldtem a demó felvételt, és nem egész két hét alatt készek is voltunk a dallal. Nem volt sok várakozás, szépen, folyamatosan ment a munka. Busa remek alapzenét készített, ezáltal könnyű volt elkapni a gyeplőt.

 

És akkor jöjjön a klip:

 

 

Van esetleg tervben valami új zenei projekt is?

Szeretem ezt a kérdést, mert mindig megdöbbenti az embereket a válasz. Jelenleg kb. 5-7 projekten dolgozom, amik között vannak félig kész és kész dalok. Jelenleg egy klipet már rendezek és további háromnak készül a forgatókönyve. A kérdés már rég nem az, hogy készül-e valami, hanem az, hogy mikor jelennek meg. Viszont erre jelenleg én magam sem tudom a választ.

 

Jakuza Ritual búcsúzóképp szeretett volna pár szót üzenni a portálunknak és az olvasóknak:

ATEMPO.sk, köszönöm a támogatást! Az olvasóknak azt üzenném, hogy támogassák a felvidéki zenét, legyen az rap, rock vagy bármi más. Adjatok teret a felvidéki előadóknak, járjatok koncertekre, előadásokra. Rengeteg jó zenekar és előadó van, akik megérdemlik a figyelmet és a támogatást. Nagy FEL! mindenkinek!”

Aki nem értené az utolsó mondatát, Jakuza Ritual így vezette fel a következő albumát, amelynek az lesz a címe, hogy FEL!

Az ATEMPO csapata pedig boldog születésnapot és sikeres munkát kíván a jövőben. Az olvasók nevében is köszönöm a beszélgetést!

Králik Máté, ATEMPO.sk