VIDEÓK: Nézz otthon Radiohead-koncerteket

Radiohead

A szemfülesebb rajongók már eddig is tudhatták, hogy januárban online könyvtárat nyitott a legendás zenekar, és a Radiohead Public Library-n belül többek között lemezekre bontva szemezgethetünk a munkásságukból és a történelmükből.

Az archív felvételek fénypontját alapvetően is a korábban még soha nem publikált élő anyagok jelentették, a vírushelyzet koncertmentes napjaiban pedig úgy döntött a banda, hogy ismét érdemes a nosztalgia felé fordulnunk.

Annak érdekében, hogy a mostoha időkben sem maradjunk Radiohead-koncertek nélkül, a zenekar hetente feltölt egyet-egyet az említett különleges élő koncertvideókból a YouTube-ra, a premierek pedig egyben lehetőséget adnak a rajongóknak is, hogy az online térben "találkozhassanak", ráadásul az sincs kizárva, hogy maga a Radiohead is felbukkan majd valamelyik ilyen alkalomnál.

A legelső show-t április 9-én tették közzé egy dublini koncertvideó formájában, amit aztán egy 2016-os berlini és egy 2009-es Buenos Aires-i anyag követett, a legfrissebb pedig egy 2012-es Coachella fesztiválos fellépés, valamint a 2016-os Summer Sonic-koncert.

 

 

A dublini live felvételt egyébként 2000-ben rögzítették, és azért ezzel kezdték ezt a kis akciót, mert ez a zenekar egyik személyes kedvence is a gyűjteményből, ráadásul egy slágerekben gazdag egy órás nézni- és hallgatnivaló.

 

 

"Most, hogy nincs más választásod, hiába szeretnél vagy nem szeretnél csendes otthoni estét magadnak, ezúton bemutatjuk a Radiohead Public Library számtalan élő showjának első példányát, ami most a Radiohead YouTube-csatornára is felköltözik" - szólt a banda kommentárja.

Hozzátették továbbá, hogy egészen addig posztolnak majd efféle tartalmakat, amíg a jelen helyzet nem rendeződik, vagy míg ki nem fogynak a videókból. Hogy melyik lesz előbb? Azt senki sem tudja.

ATEMPO.sk