VIDEÓ: Berlioz Fantasztikus szimfóniája szórakoztató animációs kisfilmen

VIDEÓ: Berlioz Fantasztikus szimfóniája szórakoztató animációs kisfilmen

Animációs kisfilmen jelenik meg Berlioz Fantasztikus szimfóniája a Filharmóniai Társaság KameraZene elnevezésű sorozatában. A szimfóniát alternatív módon bemutató epizódot a Filharmóniai Társaság YouTube-csatornáján tették közzé ma, gyereknapra.

A KameraZene hetedik epizódja egy kamaszfiú történetén keresztül mutatja be Berlioz Fantasztikus szimfónia című művének "programját". A grandiózus vállalkozás és a már megszokott szórakoztató narráció mögött ugyanaz a szándék áll, mint az eddigiekben: a zenetörténet nagy alakjainak, fontos eseményeinek és remekműveinek megismertetése a fiatalokkal.

Az animációs kisfilmet Manga István, a műsor állandó látványtervezője alkotta meg, Tuza Norbert és Szín Róbert, azaz az Ambient Pictures csapatával együtt készítve a sorozatot.

 

 

A Filharmóniai Társaság a Lázár Ervin Programmal idén mintegy 30 ezer fiatalhoz jutott el, szeptembertől további 60 ezer diáknak mutatják be ifjúsági programjaikat. A társaság fontosnak érezte, hogy a tanárokkal elindult közös munka ne álljon le, ezért indították el a veszélyhelyzet alatt a KameraZene sorozatot, amelynek egyik legfontosabb célja a fiatalok megszólítása. Az alkotók és Mona Dániel műsorvezető abban szeretnének segítséget nyújtani az ének- és szolfézstanároknak, hogy olyan tartalmakat tudjanak küldeni diákjaiknak, amelyek az ő nyelvükön szólnak a klasszikus zenéről.

ATEMPO.sk / MTI