FRISS-HAZAI: Repüljünk együtt az Arizóna új dalával - Vigyen a szél

A dunaszerdahelyi Arizóna zenekar közel egy év után új dallal jelentkezik. A Vigyen a szél zeneszerzője ezúttal is Gasparik Fecó, a szöveget pedig a zenekar egyik rajongója, László Pál írta.

„Pali fokozatosan vált zenekarbaráttá, rendszeresen ott van a koncertjeinken sőt, amikor csak tudja, támogatja is a zenekart. Fecót kereste fel, hogy van egy dalszövege és örülne, ha készülne belőle egy dal. Nem volt róla szó, hogy ki lesz majd az előadó, de végül mégis úgy alakult, hogy egy Arizóna dal született belőle.” - árulta el Maja, a zenekar énekesnője.

A történet egy jó kis szerelmi sztorin alapszik.

„Izgalmas volt egy teljesen új személlyel együtt dolgozni, ráadásul úgy, hogy Pali nem is szövegíró, de persze ki tudja, mit hoz még a jövő :)”

OTT VOLTUNK: Újra nagy buli volt Kisudvarnokon (FOTÓK)

Tavaly jelent meg a zenekar XÉV című lemeze, de most már az új dalokra összpontosítanak. „Több dalötlet is lóg a levegőben, így természetesen az is elképzelhető, hogy lemez lesz belőle, de most elsődlegesen külön a dalokra helyezzük a hangsúlyt.”

Jöjjön tehát a legújabb:

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A járvány a zenekar terveit is keresztbe húzta.

„Az egész koncertszezont érintette, de szerencsére a fellépések javarészt átkerültek jövő évre. Már az elején sejtettük, hogy változások lesznek, persze nem tudtuk, hogy pontosan mire is számíthatunk.”

A zenekar motorja, Fecó viszont folyamatosan alkot. „Mindig van újabb és újabb ötlete, de tény, hogy a próbák hiánya azért érződött ebben az időszakban, hiszen csak a kis messenger-es csoportunkban tartottuk a kapcsolatot.”

Év elején egy változás is volt a zenekarban, öt év után Sütöri Patrik basszusgitáros külön utakon folytatja a zenélést és jelenleg négyen alkotják a bandát. „Jelenleg barátunk a technika, így egyelőre nem kerestünk új basszusgitárost. Nem állunk hozzá egyáltalán görcsösen. Ha utunkba sodor az élet olyan személyt, akivel azt gondoljuk érdemes turnéznunk, akkor persze örömmel fogadjuk. Addig is megpróbáljuk kihasználni a technika adta lehetőségeket.”

Sok sikert kívánunk a továbbiakban is az Arizónának.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk