HAZAI-KLIP: Ez a vonat, ha elindult… - Beszélgetés Göbő Anna és Sándor új közöséről

A lévai apa-lánya duó versénekléssel hódította el a zeneszeretők szívét. Az Országos Tompa Mihály Versenyen feltűnő páros akusztikus hangszerekkel mutatja be különböző költemények feldolgozását.

Igazi kuriózum látni, hogy micsoda szeretettel játszanak és milyen gördülékenyen tudnak együttműködni a színpadon.

Tapasztalatban sincs hiány párosuknál, Göbő Anna a váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium és Zeneiskola sikeres végzőse, míg Göbő Sándor már gimnazista korától kezdve foglalkozik a zenével. Díjaik is magukért beszélnek, hiszem Rimaszombatban arany sávot és a legérettebb színpadi produkció különdíját is már haza vihették. A Vásárúton megrendezett 5. Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemlén egyedüli duóként különdíjakat zsebelhetett be.

A korlátozások alatt is tudott dolgozni a formáció, hiszen egy “karanténprojekt” részesei is voltak. ByeAlex felkapott magyarországi énekes egyik legmeghatóbb számát dolgozták fel a felvidéki zenészek.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Emellett Anna és Sándor egy új klipet is forgattak. A Csík Zenekar Ez a vonat, ha elindult… dalának feldolgozásával ünnepelték a nemzeti összetartozásunkat, melyben az édesapa könnyed gitárjátékával kíséri lányát.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Ebből az apropóból is kérdeztük Annát és Sándort.

Hogy éltétek meg a karantént, a járványt? Mennyire változtatta meg a terveiteket?

Anna: Számomra nemigen mondható pozitívnak, hiszen elmaradtak koncertjeink és egy versenyünk is. A napjaim is zsúfoltabbnak tűntek, mint a „normál” időszakban.

Sándor: Érdekes, szokatlan időszak volt. Az, hogy most "utasításra" kellett otthon maradni, kissé nehezebbé tette az egészet, de megoldottuk. Hosszútávú terveinket nem befolyásolta, de rövidtávon bizony bekavart.

 

Mint korábbi években sikeres résztvevőként, idén is készültetek a Tompa Mihály Országos Versenyre?

Anna: Idén sajnos ez kimaradt, nem csak a vírus miatt, de sajnos a lépés sem úgy jött ki. Nem győztük volna.

Sándor: Biztosan hiányzott volna, de a járvány ezt így most egyértelműen megoldotta...

 

Göbő Anna és Göbő Sándor

 

A versválasztást, hangszerelést együtt szoktátok megoldani vagy mindenkinek meg van a saját feladata?

Anna: Tulajdonképp ez változatos, egyszer egyikünk, máskor a másikunk rukkol elő ötleteivel, majd megbeszéljük, mit lehetne rajta változtatni, vagy egyáltalán kell-e rajta változtatni. A feladatokat nem osztjuk szét.

Sándor: Az utóbbi években közös alkotófolyamattá változott. S így a jó!

 

Gratulálok az újdonsághoz, vannak még tervben hasonló alkotások?

Anna: Köszönjük szépen, továbbra ia tervezünk új dolgokat alkotni.

Sándor: Foszlányokban már van is néhány, csak meg kell teremteni a körülményeket, hogy végre komolyan fölé üljünk, s finomítsunk rajtuk.

 

Innen is gratulál az ATEMPO.sk csapata a duónak, rengeteg fellépést, sok új feldolgozást, új dalt és sok sikert kíván a jövőre nézve!

A közeljövőben már élőben is találkozhatunk velük, hétvégén Érsekújvárban, majd a Lehár Nyár keretében Komáromban állnak színpadra.

 

Králik Máté, ATEMPO.sk
Fotó: Zaťko Ervin