PREMIER: Bekeményített a Hooligans - itt az Evolúció

Hooligans

Vadonatúj dallal jelentkezett a Hooligans. Az Evolúció című szám egy vérbeli rocknóta, amelyhez meglehetősen szokatlan helyszínen forgatott klipet a csapat. A friss szerzemény a banda Zártosztály című lemezén szerepel majd, ami várhatóan ősszel érkezik.

A több hónapos kényszerpihenő alatt sem lazsáltak a Hooligans tagjai. A zenekar hozzálátott egy új lemez elkészítéséhez, aminek az érdekessége, hogy sokkal keményebb hangzású dalok lesznek rajta, mint amilyeneket az utóbbi években megszokhattuk a csapattól.

A szeptember elején érkező, Zártosztály című albummal a banda visszatér a gyökereihez: a zenészek azt ígérik, hogy a kiadvány igazi rocklemez lesz!

„Miután jövőre már 25 éves lesz a zenekar, úgy gondoltuk, épp ideje, hogy új vizekre evezzünk.

Mi azt valljuk, hogy mindig is rockzenét játszottunk, csak a nótáinkban sokkal inkább előtérbe kerültek a dallamok. Ez az album a korábbiakhoz képest egészen új köntöst kap, de attól még ízig-vérig Hooligans lesz” – magyarázza Tóth Tibi, a zenekar gitárosa.

A lemez előfutáraként már meg is érkezett az első nóta, amelyhez Jimy J. Hollywood rendezésében egy igen különleges helyszínen forgatott klipet a zenekar. A kisfilm tematikája hadieszközökre épül, a jeleneteket Tapolcán, egy harcászattal foglalkozó gyűjtőnél rögzítette a csapat.

„Mivel maga a dal arról szól, hogy az emberek hiába rendelkeznek ezernyi képességgel, még mindig harcok és háborúk árán akarnak előnyökhöz jutni, jó ötletnek tűnt, hogy hadieszközök közt forgatva valamelyest a képi világ is tükrözze ezt” – mondja Csipa, a Hooligans frontembere.

„A mi életünkben amúgy is nagy szerepet játszott a katonaság. Annak idején Csipa, Tibi és én egyszerre vonultunk be, hogy ugyanakkor szerelhessünk le és folytathassuk a zenélést” – teszi hozzá Endi, a banda dobosa. „Csipa egyébként a harckocsizóknál volt honvéd, ő szinte otthon érezte magát a forgatáson.”

 

 

Élőben július 25-én Győrben a BRIDGE Gardenben, majd augusztus 16-án a budapesti Barba Negra Trackben hallhatja a közönség a dalt, ahol Endi és Csipa 50. születésnapját ünnepelve egy vendégekkel kiegészülő koncertet ad a zenekar.

ATEMPO.sk