HAZAI-MUTATÓ: A karantén meghozta a Funk You első saját dalát

A Funk You együttes neve ismerősen csenghet a Duna északi oldalán élőknek, hisz már évek óta szórakoztatják a közönséget zenéjükkel.

„A zenekar első szárnybontogatásai nagyjából tíz évre visszamenőleg tehetőek, amikor még egy teljesen más felállásban játszottunk.

A FUNK You név egy véletlen plakát-elírásból származik, nem volt tervezett.” - árulta el Bogdányi Richárd, a zenekar frontembere.

„A stílust tekintve leginkább a régi funky és disco dalok feldolgozása volt a cél, amellyel egy igen széles körű közönséget tudunk megfogni. Egykét aktívabb koncertszezont követően a tagok nagy része más utat választott, így nem sikerült a zenekart fellendíteni.” - tette hozzá.

 

Funk You

 

Viszont a zenekar három éve újraszerveződött és sorra léptek, lépnek fel a legkülönbözőbb eseményeken, fesztiválokon a határ mindkét oldalán. Esztergomban, Vácott, Szécsényben, Balassagyarmaton, valamint itthon Párkányban és Komáromban is.

„2020 elején a dobok mögött a szerepet Bogdányi Erik vette át.

Az eredeti funky koncepció mellett bekerültek a repertoárba bluesosabb, rockosabb átvett dalok is. Mindenképp egy saját stílusunkra alakított, szerethető repertoárt akartunk összerakni, ami az elmúlt pár évet elnézve talán sikerült is.”

Tagok:

Bogdányi Richárd / Billentyűk, Ének
Juhász Norbert / Basszusgitár, Vokál
Cserepes Ágoston / Gitár, Vokál
Bogdányi Erik / Dob, Vokál

Most viszont egy új oldaláról is bemutatkozik a csapat.

„A vírusos időszak egy kicsit megnehezítette a koncertezést, több bulit is vissza kellett mondani, viszont elég időt adott arra, hogy megírjuk a legelső saját dalunkat.

Július elején stúdióban is felvettünk és egy studio session videoklipet is készítettünk hozzá.”

 

Funk You

 

A dal címe Mindig kell, melynek szövegét Baša Patrik írta, a zenét pedig közösen hozták össze a tagok.

„Egy vidám, fülbemászó, viszont mégis egyszerű és mindennapi, kliséktől és elcsépelt közhelyektől mentes, laza, de mégis ritmusos dalt szerettünk volna kezdésnek. Úgy éreztük, eljutottunk arra a szintre hogy mi is kilépjünk egy kicsit az átvett dalok világából és megpróbálkozzunk valami teljesen egyedivel, teljesen sajáttal. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy elhagynánk az eddigi repertoárt, ugyanis egytől egyik szeretjük a dalokat, amiket játszunk.”

Jöjjön tehát az újdonság, a Funk You első saját dala:

 

 

Hogy lesznek-e további dalok? „Tervezünk természetesen több saját dalt is írni, ami reméljük, hogy sikerül is. Van előkészülőben egykét alap, de még nem volt időnk bővebben foglalkozni velük.” - tette hozzá az énekes.

A dal hivatalos és hazai bemutatója július 18-án lesz Párkányban a V2 Pub-ban, előtte július 17-án Dunaszerdahelyen is színpadra áll a banda. „Természetesen visszük magunkkal a többi koncertre is, többek között Érsekújvárba és Komáromba is, az Amerikai Autó Fesztiválra."

Sok sikert kívánunk mi is a bandának a koncertekhez!

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk