VIDEÓ: Sikeres jótékonysági koncert kitűnő hazai muzsikusokkal

Hétvégén jótékonysági koncertet rendeztek Gútán Bezúr Marika és családja megsegítésére, melyen kitűnő hazai muzsikusok zenéltek együtt. 

Vadkerti Imre (gitár, ének), Sipos Dávid (szaxofon), Zsapka Attila (gitár, ének), Emmer Péter (gitár) és Bertók István (zongora) ismert magyar örökzöldeket és versfeldolgozásokat adtak elő a másfél órás koncert keretében.

A gútai Nagyboldogasszony plébániatemplomban ülő közönségnek és a képernyők előtt figyelő nézőknek különleges élményben lehetett részük. És óriási siker, hogy több mint 3500 euró gyűlt össze a támogatóktól a rászorulók megsegítésére, amiről Halász Béla városi képviselő, a koncert ötletgazdája számolt be. Aki még szeretne segíteni, megteheti a SK25 0900 0000 0050 2717 8880 számlaszámon (a számla neve: Mária Bezúrová).

Aki lemaradt a koncertről, most visszanézheti a Vizual Teamnak köszönhetően.

 

 

A 29 éves gútai Bezúr Marika egészen 2020 márciusáig élte a gondtalan, boldog édesanyák életét párjával, Tomival és két kicsi lányukkal, a 4 éves Mirikével és a majdnem 2 éves Liussal. Kivizsgálások sora után végül a gyógyíthatatlan ALS betegséget állapítottak meg Marikánál.

Az ALS - amiotrófiás laterálszklerózis, avagy Lou Gehrig-betegség a motoneuron-betegségek (MND) leggyakoribb fajtája, amikor a központi idegrendszer mozgató idegsejtjei pusztulása következtében az akaratlagos izmok fokozatosan elgyengülnek, majd végül el is sorvadnak. A betegség kiváltó oka nem ismert és nem gyógyítható.

ATEMPO.sk