Új dalokkal lep meg minket év végéig a GHP – itt az első, a Messziről (+VIDEÓ)

Jó hírrel jelentkezik a sikeres felvidéki hip-hop formáció, a GHP. Rajongóik nagy örömére év végéig minden hónapban közzé tesznek egy-egy új dalt.

„Pontosabban minden hó huszonhatodikán. Februárban pedig ezekből a zenékből összeállítunk egy lemezt, ami a digitális platformokon lesz elérhető” – árulta el a trió, melynek tagjai Verzal, Holci és Vivien.

Meg is érkezett az első, mely a Messziről címet kapta és egy igazán fülbemászó dal lett.

„Az újdonság egy kapcsolatról szól, két olyan személyről, akik még csak rövid ideig ismerik egymást, de mégis egymásba bolondultak. Mind a ketten hosszú utat tudhatnak maguk mögött (kapcsolatok, szakítások, csalódások...) és így egymásra találva rájönnek, hogy megérte. Hiszen ha nincs az a sok kátyú, akkor ők sem lennének azok, akik, sőt az is lehet, hogy nem is lennének együtt.”

 

GHP

 

A téma ezúttal sem áll távol tőlük, hisz saját tapasztalataikból merítenek.

„Minden dalunk egy-két kivétellel rólunk szól és a környezetünkről. Ez a GHP lényege. Nem szeretünk fikciókról írni.”

Jó szokásukhoz híven nem hagynak minket klip nélkül sem, melynek ötletgazdája Holci mellett Paxel volt, akivel már több közös videón is dolgoztak. A forgatás Királyhelmec és Nagykapos környékén zajlott. „Benéztünk Perbenyikbe, Abarára és Csicserbe is. Menet közben folyamatosan forgott a kamera.”

És akkor nézzük is meg az új klipet.

 

 

A járványhelyzet miatt a GHP csak egyszer állhatott színpadra, a Bodrogközi Kulturális Fesztivál keretében.

Viszont mi azt baromira élveztük. Átdolgoztuk a zenéinket akusztikus verziókra a zenésztársakkal és a visszajelzések is pozitívak voltak.

De fellépések nélkül is elfoglaltuk magunkat, ami a zene írást és a szerkesztését illeti. Elkészítettünk néhány új dalt, pihentünk, ünnepeltünk, szomorkodtunk, összevesztünk, kibékültünk, éltük a mindennapi életünket.”

Tehát hónap végén figyeljétek a formáció közösségi oldalát és nem maradtok le a következő dalról sem (amiről persze majd az ATEMPO.sk is hírt ad).

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk