Mozgalmas nyara után Tánc-ba hív a Gorlo Volka (VIDEÓ)

Nyárvégére időzítette Tánc című dalának bemutatását a Gorlo Volka formáció, akik, az aktuális járványhelyzet is figyelembe véve igazán mozgalmas nyarat élhettek át.

„Június vége óta kaptunk jópár felkérést.

A komáromi RESET 2020 a saját rendezvényünk volt, de ez után felléphettünk az NFGreen fesztiválon, a párkányi fORMA fESZT-en, Gombaszögön, és most legutóbb a 39. Gímesi Művelődési Táborban is.

Ezen kívül stúdiómunkálataink is folytatódtak, szóval valóban nem panaszkodhatunk.” - tudtuk meg Farkas Melitől, a zenekar énekesnőjétől.

 

Farkas Meli

 

Az új dal ismét az ő szerzeménye, a szöveget és a zenét is ő írta.

„Egy kapcsolat kibontakozása ihlette, a megismeréstől, az odaadásról, a felismerésről, hogy hoppá, most már aztán jócskán benne vagyunk abban a szirupos mámorban.

Ha kapcsolatban élünk és ha jól csináljuk, tánchoz hasonlít. Igaz, nem mindig jön ki jól a lépés, de ettől izgalmas. Szimbiózisban kell élnünk, nem egymás rovására. Talán az "úgy veszem a levegőt, neked is maradjon" sor ragadja meg ezt a gondolatot legjobban.” - tette hozzá Meli.

A hangzáshoz természetesen a fiúk, Mézes Zoltán (vokál, elektromos gitár, basszusgitár), Szabó Gábor (basszusgitár) és Gőgh Ákos „oggy” (dob) is jócskán hozzátettek.

Hallgassátok csak és táncoljatok velük!

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Gorlo Volka az egész év folyamán jobbnál jobb dalokkal lepett meg minket (Fatális szeretőkVonatPanaszA múltértTARANTÍNÓ). A tervük az volt, hogy a lehető legtöbb helyen ezeket élőben is bemutassák, de ez a bizonytalan helyzet nem mindig adott erre lehetőséget.

„Színpadon állni nagyon jó érzés, és ha a közönségen is azt látjuk, hogy velünk együtt rezegnek, az különösen kedves tapasztalat. Ez Gombaszögön jött át a legjobban,

ahol egészen parádés volt megélni azt a pozitív töltetet, amit a közönségtől kaptunk. Egyébként azt észrevettük, hogy dalainkat egyre többen ismerik, ennek nagyon lehet örülni.

A bizonytalanságot megpróbáljuk úgy átvészelni, ahogy mindenki más - bízva abban, hogy a jövő év valamivel több lehetőséggel kecsegtet majd.” - mondta Szabó Gábor, az együttes basszusgitárosa.

 

Gorlo Volka

 

Szeptember elején felléphetett volna a zenekar a Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle döntőjében is, amit végül eredeti formájában nem rendeztek meg. „Sokat tanakodtunk, hogy érdemes-e részt venni a Szemlén így, hogy nem lehet élőben megmutatni, amit tudunk. Végül beadtuk a derekunkat, de nem voltunk meggyőződve róla, hogy ez jó-e így, hiszen

pont a Szemle legfontosabb és elemi része, a zenészek közti kapcsolattartás és a zsűritagokkal való párbeszéd nem valósulhatott meg.

Természetesen a löket jól jött volna, így viszont, hogy nem jutottunk tovább, talán még erősebb az üzenet. A tanulságokat levontunk, és a tanácsokat, véleményeket - ha kézhez kapjuk egyszer őket - pedig igyekszünk megfogadni.”

 

Szabó Gábor

 

A zenekarral most hétvégén viszont újra találkozhatunk élőben, Somorján a Korona Udvar Zenei Napok keretében adnak koncertet szombaton.

„Ez kicsit "hazatérés" is a számunkra, hisz ebben az csapatösszeállításban itt léptünk fel először.

Év végéig még szeretnénk egyszer egy stúdiózást beiktatni, vannak még dalaink, amiket még nem rögzítettünk, ezt nagyon jó lenne idén meglépni. És természetesen, ha lesz koncertfelkérésünk, azokat is szeretnénk elfogadni. Eddig Érsekújvár és Nyitra volt a fókuszban - meglátjuk, szigorít-e a kormány a tömegrendezvényekkel kapcsolatban.” - tette hozzá Gábor.

Sok sikert kívánunk a hétvégi koncerthez a csapatnak és hogy ne maradjatok le semmiről kövessétek őket közösségi oldalukon is.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk