Lázad a Rómeó Vérzik (+VIDEÓ)

Az egyik legsikeresebb hazai zenekarunk, a somorjai Rómeó Vérzik idén 25 éves. A jubileumra sok-sok koncerttel, meglepetésekkel készültek.

„Ez az egész járvány viszont keresztbe húzta a huszonöt éves jubileumi évünket. Egy pozitívuma volt, hogy nyugodtan tudtunk a stúdióban dolgozni, semmi más.

Amint abbahagytuk a stúdió munkát, akkor éreztük igazán, hogy valami nem olyan mint régen. Persze alkalmazkodtunk a kialakult helyzethez, mentettük ami még menthető volt.” - árulta el Kovács Koppány.

Október közepén érkezik a kilencedik nagylemezük, melynek előfutáraként megjelent a slágergyanús NO FUTURE, ami a mostani korlátolt életünkre is reflektál.

„A No Future a hetvenes évek végén, nyolcvanas évek elején virágkorát élő punk mozgalom szlogenje volt. Nekem a lázadás mindig a lételemem volt, valahogy ebben a szóban minden benne van amit most érzek.

 

Rómeó Vérzik

 

Tiszta műanyag és lapos lett a világ, nincsenek érzelmek, illatok, ingerek. Mindenki megy egy irányba. Ellaposodott az egész, nincs lázadás. Vagyis van, amiket a TV-ben látunk, csak az a baj, hogy ezeket a lázadásokat külső erők irányítják, nem alulról indul, mint a régi punk mozgalom. És ez a befásultság igaz a magyar rockzene iparra is. Van egy jól bevált hangzás, egy jól bevált szisztéma és mindenki ugyanabba a malomban kezd őrölni, mert ez a tutti. Mi pont nem ezt akarjuk.

Mi ingereket akarunk kiváltani az emberekből. Lehet minket szeretni, meg lehet minket utálni is. Az elmúlt 25 évben mondjuk én már sok mindent átéltem, de egy valami volt, ami mindig hajtott, hogy soha ne álljak be a sorba.

Ez benne is van a dalban.” - tette hozzá a zenekar frontembere, aki a dal szövegét is írta.

A Rómeó Vérzik talán egyik leglátványosabb klipje teszi még ütősebbé az újdonságot. „A kiskunhalasi barátaink ugyanolyan rebell banda, mint mi:) Ők a Hungarian Stage Rental csapata, akik a pandémia alatti időt velünk akarták elcsapni, vagyis álmodtak egy nagyot, mi meg persze hogy benne voltunk.

Közel 10 méter magasban állítottak fel egy félkör alakú színpadot, tele fényekkel, meg mindennel.”

 

Rómeó Vérzik

 

Koppányék már a forgatás előtti napon leutaztak a helyszínre, hogy a stábbal töltsenek egy estét. „Azt kell mondjam olyan jóra sikeredett, hogy reggelig mulattunk.

A forgatáson ott volt Kowa is, a bátyám, akivel 25 évvel ezelőtt megálmodtuk ezt a bandát. Hagyne mondjam azt vettem észre, hogy reggel kilenckor még szöveget írtunk ketten, mint a régi szép időkben. Hatalmas élmény volt ismét Kowával együtt írni.

Aztán persze a forgatás alatt semmi alkoholt nem kaptunk a munkabiztonság végett. Majd szomjan pusztultunk:)”

És akkor jöjjön az új klip, amit Galler INDIÁN András rendezett!

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Az új lemez már elkészült Szűk a tér címmel és október 15-én lát napvilágot. Magyarországon nagyon alacsony áron a MOL töltőállomásokon lehet majd beszerezni, Szlovákiában pedig a zenekar hivatalos oldalán.

„11 dal lesz rajta és annyit elárulhatok, hogy nagyon pörgős kis punk, lázadós albumot raktunk össze.

Galántán a GILA STUDIO-ban dolgoztunk rajta áprilistól július elejéig. Hatalmas élmény volt a stúdió is, amiről azt kell hogy mondjam, nagyon magasan üti a közép európai mércét. Gilával nagyon jól összejöttünk. A zenei producere a lemeznek Ricsi és Danics Roli hangmérnökünk voltak. A munka elejétől tudtuk pontosan milyen lemezt szeretnénk csinálni, így nem volt szükség most külső fülre.” - mondta Koppány.

 

Rómeó Vérzik

 

Most hétvégén két hazai helyszínen is színpadra áll a banda, így élőben is találkozhatunk velül. „Pénteken este Jabloncán zúzni fogunk, igazi Rómeót kapnak az ottaniak, Somorján szombaton pedig akusztikusan fogunk játszani. Vendégünk lesz az Arizóna zenekarból Gasparik Fecó. Ez a műsorunk kicsit más, de ezek is mi vagyunk.”

A lemez megjelenésig rengeteg interjú, média szereplés vár a zenekar tagjaira. Különböző TV műsorokban, rádiókban, újságokban láthatjuk őket, hallhatunk majd róluk.

Ősszel pedig egy jubileumi 19 állomásos turnéba kezdenek. „Amint beindul a turné csak a zenére koncentrálunk. Nagyon bízunk benne, hogy meg tudjuk csinálni. Nagyon várjuk már a nagy találkozásokat a közönségünkkel. Egy-két új dalt is beleteszünk a programba, de az igazi lemezbemutatóra tavaszig kell majd várni. Remélhetőleg hamarosan véget ér ez a mizéria és minden visszaáll a régi kerékvágásba. Na de addig is lehet lázadni, mi is ezt tesszük:)”

Sok sikert kívánunk mi is a zenekarnak a jubileumhoz, a tervekhez. Hogy ne maradjatok le semmiről kövessétek őket közösségi oldalukon.

RV Mese - a Rómeó Vérzik 25 éves története Koppány “meséi” alapján

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk