PREMIER: A The Butchers nem áll le – a srácok egy újabb EP-vel és egy új klippel jelentkeznek

The Butchers

Pár hónap telt csak el azóta, hogy megjelent a Wounds című EP-jük, és a srácok a The Butchers-ből máris új anyaggal álltak elő. Az új EP a Hope nevet viseli, a zenekar pedig a hard és a heavy rock gyökereihez tér vissza általa. Az új hanganyag, amely duplacédés változatban jelenik majd meg, mindkét 2020-ban kiadott EP-t tartalmazni fogja.

„A Wounds megvásárlásával automatikusan hozzájuttok a Hope-hoz is, hiszen mindkét CD egy tokban található. Azért döntöttük a kiadásnak ennél a változatánál, mert ez a két album tökéletesen kiegészíti egymást.

A Hope a korábbi albumhoz képest kicsit lágyabb. Három lassúbb dalt is tartalmaz, amelyek közül az egyik akusztikus, három pedig hard rock, durvább gitárriffekkel. A CD-t több okból is megéri megvásárolni. Az egyik, hogy jelenleg ez a legjobb formája annak, ahogyan az emberek támogatni tudják a zenekart, hiszen koncertjeink jelenleg egyáltalán nincsenek. A másik ok pedig az, hogy a Hope az online streaming-szolgáltatókon csak decemberben lesz közzétéve“ – árulta el Hushegyi András, a zenekar frontembere.

A banda ezzel együtt egy új videóklipet is készített az Open your eyes c. számukhoz, amely az új album nyitódala.

 

The Butchers

 

A klipet a somorjai Városi Művelődési Központ bábtermében forgatták.

„Nagyon örülünk, hogy épp ebben a teremben készíthettük el a klipet, hiszen minden itt kezdődött. A testvéremmel együtt már a The Butchers létrejötte előtt játszottunk itt különböző zenei projektekben.

Már több, mint 12 éve próbálunk a Városi Művelődési Központ termeiben, és nagyon örülünk, hogy a somorjai Városi Művelődési Központ ilyen módon is támogatja az élőzenét a városban“ – meséli Hushegyi János a helyszín különlegessége kapcsán.

A klip egy fiatal operatőrrel, Jakub Horňákkal együttműködve jött létre. Vágását már megszokott módon Hushegyi András vállalta, aki hozzátette:

„A klip megvalósításának teljes folyamata nagyon természetes volt. Jakubbal nagyon jó volt együtt dolgozni, minden felvételt sikerült négy óra leforgása alatt rögzítenünk.

Mi magunk is meglepődtünk rajta, milyen hamar be tudtuk fejezni. Mivel egy csomó remek felvételünk volt, a vágást egy hét alatt meg tudtam csinálni.

Biztos vagyok benne, hogy folytatni fogjuk az együttműködést. Ebben az évben és a jövőre is tervezzük újabb klipek készítését. Unatkozni biztosan nem fogunk."

 

 

Ha pedig a friss anyagot szeretnéd mielőbb a kezedben tartani a zenekar weboldalán illetve facebook oldalán meg is tudod rendelni.

ATEMPO.sk