Az endorfin megmutatja, milyen a Meztelen valóság

Új felállásban, új hangzásával vesz le a lábunkról a Papp Viki vezette endorfin. Ezúttal megmutatják nekünk, milyen is a Meztelen valóság.

Az ősz elején járt a galántai Gila stúdióban az endorfin zenekar. „Két dalt vettünk fel, hamarosan érkezik a másik is. Remek érzés volt, pazar az együttműködés Gilaval, csak ajánlani tudjuk, és ezúton is üdvözöljük őt!” - mondta Kevin, a zenekar gitárosa. „Egy klasszikus és egy kortárs költő versét zenésítettük meg, ezeket vittük stúdióba.” - tette hozzá Viki.

 

endorfin

 

Ezúttal Erős Virág versének adtak egy új köntöst és Kevintől megtudtuk, hogy egy jammelés során született meg a dal. „Ádám, a basszusgitárosunk improvizálgatott, mire meghallottam egy részt, amely nagyon tetszett. Kértem, hogy játsza el újra, majd így született meg a dal főriffje, amit elkezdtük csiszolgatni. Viki pedig előhúzta a telefonjából ezt a szöveget és teljesen passzolt a zenéhez.”

 

endorfin

 

„Ilyen gyöngyszemeket őrzök a jegyzeteimben... Nagyon spontán történt az egész, ráolvadtak a sorok a zenére.” - mondta Viki, aki a dal üzenetét így foglalta össze: „Sokszínű a világ! Fogadd el, vagy engedd el, ami idegen számodra, de ne bántsd! Az üzenet része többek között még az is, hogy tök normális, ha nem csak mézesmázas napjaid vannak... Nem vagy egyedül. Hasonló megpróbáltatások érnek másokat is, sosem tudhatod embertársad, aki mellé leülsz a buszon, mit él meg éppen. A dalba Virág verse után belecsempésztünk egy mondókát is... de ezt már nem fogom túlmagyarázni. Mindenkihez szól a dal!”

Hallgassátok meg most ti is a Meztelen valóságot:

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Mindeközben a zenekar tovább dolgozik. A következő dalunkhoz már klip is készül, mely egy Radnóti Miklós megzenésített vers lesz, a Szerelmi ciklus.

„Igazából a ne/vess/meg c. dalunkat is klippel szerettük volna bemutatni. A forgatásban közreműködő művészek viszont határon túlról vannak, így a biztonsági előírások és a karantén miatt már áprilistól húzódik a dolog. Ezért rugalmasnak kell lennünk, kicsit átszerveztük a naptárunkat, és kerestünk egy másik alternatívát.” - tudtuk meg Vikitől.

 

endorfin

 

Az ősz folyamán bevezetett újabb korlátozások viszont ezúttal sem kedveztek a koncerteknek, élő zenélésnek. A zenekar tagjai is nehezen viselik már: „Nagyon, nagyon hiányzik nekünk és már alig várjuk, hogy újra színpadra léphessünk. Próbákkal, stúdiózással telt az idő, de sajnos korlátozottak a lehetőségeink, hiszen a koncertekből 'élünk'. És hiányzik a személyes kapcsolattartás is a hallgatósággal.”

 

endorfin

 

De amíg újraindul a kulturális élet szövögeti újabb terveit a zenekar.

„Van néhány új dallam, vannak szövegfoszlányok, vannak múzsák, inspirációk ... velük fogunk foglalkozni - pláne a múzsákkal :) - csak viccelek! Tervben van további stúdiózás is, illetve egy várva-várt, izgalmas forgatás, mint összművészeti projekt.” - árulta el a végén Viki.

Most már mi is kíváncsian várjuk a filmezések eredményeit, elsősorban a zenekar első klipjét. Addig is pedig hallgassátok a zenekar már elérhető dalait, amelyek biztosan egy kis endorfint is előcsalnak majd belőletek.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk