VIDEÓ: Érted vagyon az! - kisfilm a 25 éves Fonóról

Érted vagyon az címmel mutatta be a Fonó Budai Zeneház 25 évének tiszteletére készült kisfilmjét.

A zenei anyagot a kiadóhoz kapcsolódó zenészek alkották meg Horváth László produceri, valamint Kubinyi Júlia és Berecz István művészeti elképzeléseit követve:

így a Szent Efrém Férfikar, a Bazseva zenekar, a Dalinda énekegyüttes mellett az anyag összeállításában még részt vett Dresch Mihály és Borbély Mihály közös formációja a Dresch-Borbély Quartet. De feltűnnek a vásznon olyan kiemelkedő népművészeti tehetségek is, mint Kacsó Hanga Borbála népdalénekesnő vagy a Fitos Dezső Társulat táncosai.

A forgatási folyamat hosszú időt vett igénybe, hiszen a járvány miatt többször újra kellett tervezni, szervezni a művészeket, de megérte a fáradtság.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

A Fonó 25 évéről a megjelenés apropóján az intézmény igazgatója, Horváth László ezt nyilatkozta:

"Talán legenda, de lehet, hogy csak a valóság!

A Fonó nem kevesebbet szeretne, mint kipréselni a magyar kultúra rejtett zugaiból mindazon értékeket, melyek hitelesítik a valóságot, ahol a zene az öröm, az épített örökség az érték, a természet maga a csoda, a hagyomány a tisztelet és a rácsodálkozás elementáris eredője!

Tesszük ezt úgy, hogy a legtehetségesebbeknek, legjobbaknak, legnagyobbaknak nyújtunk kezet, velük kötünk szövetséget – mert valljuk, hogy az értékek mentén nincs árulás, csak életre szóló szövetség!"

ATEMPO.sk / fono.hu