VIDEÓ: Karácsonyi meglepetés a Vígszínház társulatától

VIDEÓ: Karácsonyi meglepetés a Vígszínház társulatától

A szeretet és a remény a legfontosabb üzenete Juhász Gyula Karácsony felé című versének, amelyet Mester Dávid zenésített meg. A Vígszínház művészeinek és zenekarának közreműködésével ünnepi videó készült, amit a színház társulata karácsonyi ajándékként nyújt át mindenkinek.

„Ehhez a különleges karácsonyi ajándékhoz olyan művet választottam a magyar szépirodalom csodálatos ünnepi versei közül, aminek pozitív üzenete, hite reményt adhat mindenkinek a jelenlegi időszakban is” – emeli ki Rudolf Péter, a Vígszínház igazgatója.

A videóban 43 színművész mellett egy 33 fős zenekar szerepel, melynek tagjai a Vígszínház előadásaiban közreműködő zenészek, ebben a felállásban azonban most muzsikáltak együtt először. Van, aki A diktátorban, A nagy Gatsbyben, a Mágnás Miskában vagy Az öreg hölgy látogatásában játszik, de olyan is, aki már a Szerelmek városa zenekarából érkezett. A zenekar összetétele eltér a megszokott szimfonikus felállástól, hiszen a klasszikus hangszerek mellett szaxofon, elektromos- és basszusgitár, harmonika és cimbalom is szerepel.

 

Vígszinház

 

„Az utóbbi hónapokban nagyon szét vagyunk szakadva, nincs meg a bevett ritmusa a találkozásainknak, ezért szerettem volna egy olyan közösségi élményt, amelyben a színészek mellett azok a zenészek is részt tudnak venni, akik különböző előadásokban játszanak.

Bíztam benne, hogy működni fog ez a felállás, hiszen egy nyelvet beszélünk. A hangszerelés alapját az adta, hogy milyen hangszeres művészek tudnak részt venni a felvételen. Emellett – mivel ez a dal valahol az én ajándékom is a társulatnak – a színészek is folyamatosan ott voltak a fejemben a komponálás során. Jól ismerem a hangi adottságaikat, kinek mi áll jól. A dalnak úgy alakítottam ki a hangnemét, hogy azt mindenki jól el tudja énekelni, mindenkinek kellemes legyen. De inkább hallgassák meg, és beszéljenek a hangok helyettem” – emeli ki Mester Dávid, zeneszerző, karmester, a színház zenei munkatársa.

Juhász Gyula megzenésített versével kíván békés, boldog karácsonyi ünnepeket mindenkinek a Vígszínház társulata.

 

 

Juhász Gyula: KARÁCSONY FELÉ

Szép Tündérország támad föl szívemben
Ilyenkor decemberben.
A szeretetnek csillagára nézek,
Megszáll egy titkos, gyönyörű igézet,
Ilyenkor decemberben.

...Bizalmas szívvel járom a világot
S amit az élet vágott,
Beheggesztem a sebet a szívemben
És hiszek újra égi szeretetben,
Ilyenkor decemberben.

...És valahol csak kétkedő beszédet
Hallok, szomorúan nézek,
A kis Jézuska itt van a közelben,
Legyünk hát jobbak s higgyünk rendületlen
S ne csak így decemberben.

ATEMPO.sk