Karácsonyi klip Molnár Piroska, Fischl Mónika, Gubik Petra, Herczku Ági, Lakatos Mónika és Zséda közreműködésével (VIDEÓ)

Karácsonyi klip Molnár Piroska, Fischl Mónika, Gubik Petra, Herczku Ági, Lakatos Mónika és Zséda közreműködésével (VIDEÓ)

Neves művészek közreműködésével forgatott klipet karácsonyra a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) és az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő (EMET).

Az online karácsonyi üzenetet a pályázóknak és a művészeteket szerető közönségnek készítették, egy betlehemes dalfeldolgozás és egy adventi Pilinszky János-idézet felhasználásával.

A dalválasztás, a közreműködő művészek és a vizuális forma szimbolizálja az NKA küldetését, az együttműködés erejét a kulturális szektor minden szereplője között, valamint a különböző művészeti ágak és művész-korosztályok harmonikus együttélését.

Az A kis Jézus aranyalma kezdetű dalt operaénekesek, népzenészek, popénekesek, színművészek, ismert muzsikusok szólaltatják meg a Szent Efrém Férfikarral kiegészülve.

A klipben a Pilinszky-idézetet Molnár Piroska, a nemzet színésze adja elő, a további szólisták között van Annus Réka népi énekes, Fehér Elemér klarinétművész, Fischl Mónika és Fürjes Anna Csenge operaénekesnő, Gubik Petra színművész, Herczku Ági, Lakatos Mónika, Nagy Bogi és Zsédenyi Adrienn énekesnő.

A karácsonyi alkotást Lőrinczy György, az NKA alelnöke koncepciója alapján Novák Péter színész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető szerkesztette és rendezte. A dal átdolgozása Szokolay Dongó Balázs zenész munkája, míg a zenei rendezésért Salamon Beáta népzenész felelt.

A videoklipet a budaörsi Szeplőtelen Fogantatás Kápolnában forgatták.

 

 

ATEMPO.sk