Itt a Compact Disco első magyar nyelvű dala: Te meg én

Compact Disco

Te + én címmel magyar nyelvű dalt készített a Compact Disco, amely eddig kizárólag angolul adta elő számait. "Újabb kihívásra van szükségünk. A Compact Disco megalakulása óta, tehát hat éve csak angol szövegű számokat készített, elsősorban azért, mert a nemzetközi megjelenés a kezdetektől az egyik legfontosabb célunk. Voltak külföldön sikereink, a Sound of Our Heartsot számos kinti rádió játszotta, de 2012-ben a bakui Eurovíziós Dalfesztiválon saját szemünkkel láttuk, hogy egy nemzetközi karrierhez nem elég egy jó dal, ahhoz rengeteg pénz, kiterjedt menedzsment is kell" - mondta a groove-okért felelős Lotfi Begi.

A Te + én szerelmes szám, amely jól illeszkedik a Compact Disco eddigi világába. "A szám klipjében a zenekar tagjai szerepelnek, meg különböző szerelmes párok" - emelte ki Lotfi Begi. A videó a Studio X, Derzsi András és Temesi Ádám közreműködésével készült. A zene a Compact Disco szerzeménye, a magyar nyelvű dal szövegét ugyanúgy Pál Gábor, a csapat billentyűse (mellesleg szakfordító és szinkrontolmács) írta, mint a korábbi angol dalokét. "Neki is új feladat magyarul szöveget írni, de Walkó Csabi énekes és én is bekapcsolódtam a munkába".

 

 

Lotfi Begi elmondta, hogy voltak előzményei a most elkészített Te + énnek, hiszen koncerteken sokáig játszották az Indiántáncot, Ákos dalát és a közönség mindig jól fogadta, ha magyarul szólt a Compact Disco.

"A rajongók jelentős része nem beszél jól angolul, nem értik a szövegeinket a maguk teljességében, inkább csak a refrént. A magyar nyelvű szám elkészítése egyfajta megújulást jelent számunkra és azt tapasztalom, hogy mindhármunknak újabb lendületet adott a munkában. Persze van benne rizikó, de vállaljuk" - fejtette ki. Megjegyezte, hogy annak idején például a Quimby és a Heaven Street Seven is angolról váltott magyarra és ezzel ért el nagyobb sikereket.

A Compact Disco (Walkó Csaba - ének, Pál Gábor - billentyűs hangszerek, Lotfi Begi - groove-ok, extra zenei sávok, effektek) tagjai idén valamennyien édesapák lettek, a nyár vége óta nem koncerteztek, legközelebb jövő márciusban terveznek fellépni.

"Teljesen újjáalakítjuk a színpadképet és a koncertműsort. A nemrég debütált Ms. Right című dalunk sikeres a rádióban, annak hangulata egyfajta visszatérés a Compact Disco 2012 előtti hangzásához és a Te + én is ilyen. Tavaszra elkészülhet két újabb dal, valószínűleg ezek is magyar nyelvűek lesznek" - mondta végül Lotfi Begi.

A 2008-ban alakult együttes országos ismertséget és népszerűséget a 2012-es bakui Eurovíziós Dalfesztiválon való szereplésével, a Sound of Our Hearts című dallal szerzett, amely a versenyen döntős volt és a 24. helyen végzett. A Compact Disco eddig három stúdióalbumot készített, a legutóbbi tavaly októberben jelent meg The Storm címmel.

ATEMPO.sk / MTI