Tíz dal a születésnapos Molnár Ferenc Carameltől

Ma ünnepli születésnapját a Máté Péter-díjas magyar énekes. Molnár Ferenc Caramel a TV2 Megasztár című tehetségkutató műsorának 2. szériájának győzteseként vált népszerűvé.

Molnár Ferenc Caramel 1982. február 1-én született Szolnokon. 16 és fél éves koráig (1998) Törökszentmiklóson élt édesanyjával, nevelőapjával és 3 testvérével. Élete akkor változott meg gyökeresen, mikor öccse egy autóbalesetben életét vesztette, a szülők kapcsolata pedig a szörnyű tragédia miatt megromlott. Ezek után (17 évesen 1999) határozta el, hogy elhagyja a szülői házat, és önálló életet kezd. Munkát ebben az időben nehezen talált, ha pedig mégis, leginkább fizikai munkát. Később gerincproblémái jelentkezte, amit évekkel később műtét követett. Az első Megasztárt a kórházból nézte végig, amire azért nem jelentkezett, mert azt hitte, sztárcsapatot akarnak összeállítani.

Caramel régóta foglalkozik a zenéléssel, rengeteg saját szerzeménye van. Demóival már végigjárta a nevesebb kiadókat, ahol sorra elutasító választ kapott. Volt, aki azt tanácsolta, hogy Molnár Ferencként írjon inkább könyvet. A Caramel becenevet egyik barátja ragasztotta rá – félig gúnyosan, félig viccesen – de azt egyikük sem sejtette, hogy nemsokára ezen a néven fogja ismerni az egész ország.

Molnár Ferenc már "Caramel" művésznéven jelentkezett a 2004 őszén induló Megasztár 2. televíziós tehetségkutató versenyre. A show elején nagy népszerűségre tett szert a Megasztár-rajongók körében, mivel korábban az ő és Bartók Eszter számát már játszották a rádiók. 2005. áprilisában 12 ezer ember előtt énekelt a Papp László Arénában. A szavazók Palcsó Tamás ellenében, 60-40% arányban őt hozták ki győztesnek. Caramel amellett, hogy elkészíthette első lemezét, egy lakás és egy autó tulajdonosa is lett. Az eredményhirdetés után elénekelte a slágerré vált Szállok a dallal című számot, aminek később az angol nyelvű feldolgozása Amerikába is kijutott és felkerült Walter Belcher lemezére.

 

 

Az első önálló albuma Nyugalomterápia címmel 2005-ben jelent meg, amelyre már több saját dala is felkerült. Egy évre rá jött a második albuma Újrahangolva címmel a 'Mennem kell', a Párórára és a Te vagy aki kell című dalokkal.

 

 

Caramel harmadik önálló albuma 2010-ben jelent meg 'Lélekdonor' címmel, amin megtalálhatók a 'Maradjon így' és a Tóth Lüszivel készült 'A dal nem hagy el' című 2008-as dalai. 2011-ben a Nagy Duett című tévéműsorban szerepel. Partnerével, Trokán Nórával megnyerték a vetélkedőt. A következő önálló lemeze 2011-ben jelent meg 'Vízió címmel', melyen 11 új dal hallható az énekestől! Utazást tesz ezen az albumon a rock és rap világában, mely újdonság a dalszerzőtől.

 

 

A 2012-ben elindult The Voice tehetségkutató műsorban, mint mester vett részt. A hatodik lemeze 2014-ben jelent meg Epicentrum címmel, majd a következő évben Az ének iskolája tévéműsor egyik zsűritagjaként szerepelt. 2017-ben A Dal című Eurovíziós dalválasztó műsor egyik zsűritagja volt egy évig.

Az utóbbi időkben dalszerzőként és szövegíróként is egyre markánsabb eredményeket ér el, mint például a 2019-es A Dal című műsor győztes és negyedik helyezett dalának esetében (Pápai Joci – Az én apám, Nagy Bogi – Holnap). 2019-ben továbbá Fonogram-díjat nyert az év hazai klasszikus pop-rock albuma vagy hangfelvétele kategóriában Átutazók című dalával.

 

 

 

 

 

 

 

 

EZ, ATEMPO.sk