Egy medencében készült Pápai Joci és az Urban Verbunk közös klipje

Egy medencében készült Pápai Joci és az Urban Verbunk közös klipje

Értünk volt címmel jelent meg Pápai Joci új dala, amelynek klipjéhez az Urban Verbunk táncegyüttes készített különleges koreográfiát.

Pápai Joci és a koreográfus, Moussa Ahmed közös produkcióval rukkolt elő. Az Urban Verbunk frontembere nem mindennapi látványvilágot álmodott meg az énekes új szerzeményéhez. A Youtube csatornán bemutatott klipben vízben táncol a formáció.

Pápa Joci mint mondta: új dala az újrakezdésről, a visszatérés reményéről szól, és úgy érezte, ehhez olyan produkciót szeretne látni, amely látványában is illik a lüktető ritmushoz.

„Alkotótársammal, Tóth Judittal arra törekedtünk, hogy figyelemfelkeltő koreográfiát készítsünk. És vízben néptáncolni igazán egyedi. Bár folyamatosan nehézségekbe ütköztünk a kivitelezés során, nem adtuk fel! A saját próbatermünkben építettük fel a medencét, saját kezűleg deszkákból és tófóliából” – mesélte a kulisszatitkokat Moussa Ahmed.

A hidegvizes tánc tökéletesítésére hetekig vízben gyakorolt a tánccsoport, kiküszöbölve ezzel az esetleges sérüléseket. A 14 órás forgatás aprólékos munkát igényelt, a látványt testfestéssel tették még misztikusabbá.

 

 

Az új magyar táncstílust képviselő Urban Verbunk előadásait vérpezsdítő ritmusok, határtalan lendület fémjelzi. Jelenleg is több projekten dolgozik a társulat, céljuk, hogy nemzeti sport legyen a néptánc és népszerűsítsék a magyar kultúrát. Legutóbbi videóklipjüknek nemzetközi visszhangja is volt: a BBC ONE is írt a Kyrie Eleison című egyházi éneket dolgozták fel, és a vírus okozta helyzetet táncolták el kézenállásban, ezzel is szimbolizálva ahogy a világ a feje tetejére állt. A Duna World egész estés előadásukat, a Rózsa Storyt 2021-ben hétszer tűzi műsorra.

ATEMPO.sk