A test zenéjét mutatja meg első klipjében az endorfin - Szerelmi ciklus

A test zenéjét mutatja meg első klipjében az endorfin - Szerelmi ciklus

Egy zenekar életében fontos mérföldkő első klipjének a megjelenése. Így van ezzel az endorfin formáció is, aki lépésről lépésre halad, hogy a hazai zenei életet meghatározó együttesei közé kerüljön.

Repertoárjukból Radnóti Miklós versfeldolgozásukat választották, melyet Papp Viki és Hranyó Ádám együttműködéséből született. „Még 2019 tavaszán a megzenésített versek „fesztiváljára“ készült.

Levittem néhány verseskötetet a próbaterembe, olvasgattunk, s mikor rátaláltunk erre a versciklusra, egyértelmű volt, hogy szeretnénk vele foglalkozni, szeretnénk a „magunkévá tenni.“ - tudtuk meg Vikitől.

A Szerelmi ciklus több szempontból is első. „Nem csak zenekarunk első klipje volt számomra, hanem az első klipvágásom is. Nagyon aggódtam, hogy ne legyenek bakik, s hogy élvezhető legyen a lüktetése. A premier napja nagy megkönnyebbülés, felengedés volt, a fentiek mellett azért is, mert akadtak félreértések a klippel kapcsolatban a bandán belül, ami elég sok feszkót generált.“ - tette hozzá az énekesnő.

Ádám viszont ezúttal is lazán kezeli a helyzetet. „Kíváncsi voltam az emberek reakciójára, de közben nem nagyon határoz meg mások véleménye. Ami nekem tetszik, úgy csinálom. Valamiért bennem van ez az érzés, bármelyik dallal kapcsolatban, és nem tudom elengedni.“

 

endorfin

 

Új helyzetbe hozta a tagokat a klip készítése és egy-két „merész” képkocka is bekerült a videóba.

„A forgatás izgalmas volt, minden értelemben. Mivel nem túl nagy a próbatermünk, érdekes volt a kameraállások kivitelezése, de az átöltözés, sminkelés is. A „B-roll“ felvételeket egy másik helyszínen vettük fel. Számomra inkább ez volt ilyen bumm, hogy na, ilyen helyzetben még nem voltál. A kamera viszont itt sem zavart, nagyon barátságos volt a hangulat, és a mozdulatsorok bár improvizatívak voltak, le volt jegyzetelve egy bizonyos „koreográfia“. Ha valaki profin áll hozzá a dologhoz, nincs mitől tartani. Tóth Viktorral nem először dolgoztunk együtt, és nem is utoljára. Kedvenc zenekari fotóinkat is neki köszönhetjük.“ - mondta Viki.

Megjelenés után számos pozitív visszajelzést kapott a zenekar. „Hálistennek eddig csak jó véleményt hallottam és láttam a nótával kapcsolatban, remélem a régi endorfin rajongókat nem ijeszti el ez az újfajta irány, és kitartanak mellettünk“ – jegyezte meg Ádi, a banda basszusgitárosa.

Nézzétek meg ti is a videót és mondjátok el véleményeteket:

 

 

Örömhír az is, hogy a zenekar ne/vess/meg című dala már több mint két hónapja ott van a Demovica dallistán, ahol most is lehet rájuk szavazni. „Őszinte hála tölt el. Ezúton is köszönjük mindenkinek, aki hetente támogat! Külön köszönet azoknak, akik toborozzák is az emberkéket egy-egy kattintásra.

Nagyon-nagyon örülnénk, ha kapnánk fellépési lehetőséget is ezáltal, de már az nagy öröm, hogy hetente játsszák a dalainkat, és immár a harmadik rádió!“ - tette hozzá Viki.

A jelen helyzet miatt most elsősorban a online jelenlétükre koncentrál a csapat. „Nem egyszerű a helyzet – fellépni nem tudunk, de azért maradjunk valamilyen formában részesei a kulturális életnek. Ehhez jó, ha tudunk stúdiózni, esetleg forgatni, de lassan feléljük az anyagi tartalékaink. Ilyenkor kezdődik a „szponzorvadászat“ és pályázatírás – írtunk is egyet, melynek kiértékelése áprilisban várható – stúdiózni szeretnénk, s ha összejönne, akkor kiadnánk az új albumunkat is. Emellett már a nyári koncertszezonra is vannak felkéréseink, de aggódunk, hogy megvalósulhatnak-e.“ - zárta a beszélgetést a zenekar vezetője.

Ha több dalt is szeretnél hallani a endorfintól, a Youtube-on kívül már megtaláljátok őket a Spotify-on is, valamint a dunaszerdahelyi NFG Klub válogatás lemezére is felkerültek, amely hamarosan napvilágot lát.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk