A Dal 2015: Szécsi Saci & Szécsi Böbe - Our Time

 Szécsi Saci & Szécsi Böbe - Our Time

Fokozatosan bemutatjuk a 30 kiválasztott dalt, melyek részt vesznek az Eurovíziós Dalfesztivál 2015. január 24-én az M1-en induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2015 versenyben.

A 18 éves, budapesti ikerlányok Saci szerzeményével a Born To Fly című dallal már bemutatkoztak a tavalyi verseny, a DAL‐2014 nézőinek. A dalt azóta is rendszeresen játssza az MR2‐Petőfi rádió. Ez a dal áttörést hozott a lányok szalmai kapcsolatában. Ez volt az első alkalom, hogy nem önállóan indultak egy megmérettetésen.

Annyira élvezték a közös munkát, hogy már nem ragaszkodnak a szigorúan önálló karrierhez. Mindemellett külön-külön is részt vesznek zenei projektekben. Vokáloznak, dalokat és dalszövegeket írnak. A tavalyi Dalban megismert MUZIKFABRIK együttes Big John Whitfield mellett Böbét és Sacit kérte fel az együttes énekeseinek, így saját projektjeik mellett az együttes munkájában is aktívan részt vesznek. A MUZIKFABRIK legújabb dalának a „Disco tragedy”‐nek az énekdallamát és a szövegét is a lányok írták. Diaz és Mentha nagy sikerű „A Part” című dalának énekesnője Böbe volt.

Az idei Dal 2015‐ös pályázatra beküldött, „Our Time” című közös szerzeményük, a tavalyival ellentétben, ami eredetileg Saci évek óta dédelgetett, önálló dala volt, kifejezetten két énekes számára íródott. A tavalyi dal tinédzseres dacossága nem szállt el, ám az elmúlt év élményei nyomán, határozott meggyőződéssé alakult. Az „Our time /Mi időnk” olvasható két zeneszerző énekeslány útkereséseként, de akár a hamarosan felnőtté váló generáció felszínesség és a megalkuvás elleni véleményeként is.

 

ATEMPO.sk / A Dal 2015