Hadd lássuk a kezeket! - filmmel üzennek a zenészek, szervezők (VIDEÓ)

Hadd lássuk a kezeket! - filmmel üzennek a zenészek, szervezők (VIDEÓ)

Ismert zenészek, koncert- és fesztiválszervezők buzdítanak oltásra, mesélnek a járvány alatti tapasztalataikról a Hadd lássuk a kezeket! című húszperces riportfilmben, amelyet Lobenwein Norbert rendezett.

"A szakmában mindig előjön, mikor lehet elindítani a koncerteket Magyarországon, mikor találkozhat a közönség újra kedvenceivel. Egy rövid időszakot leszámítva

a zenészek több mint egy éve nem állhattak színpadon.

A megszólalók az oltás mellett érvelnek, mert így indulhatnak újra biztonságban a zenei rendezvények" - mondta az alkotás fesztiválszervező.

Lobenwein Norbert kitért arra, hogy a riportfilmben több mint negyvenen szerepelnek, köztük a legnépszerűbb zenészek. Megszólalnak mások mellett a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a Művészetek Völgye, a Campus, a Budapest Park vezetői és szervezői, az előadók sorában például Rúzsa Magdi, Lotfi Begi, Majka, Metzker Viki, az Ivan & The Parazol, a Halott Pénz, a Tankcsapda, a Wellhello tagjai.

"Közös érdek, hogy újra legyenek közönség előtti élő koncertek.

A kiesett időszak miatt a művészvilág szereplői közül azok is kezdenek bajba kerülni, akik a járvány előtt igazán jól éltek, nagy koncerteket adtak arénákban, fesztiválokon. A mögöttük lévő technikusok, session zenészek és mások komoly bajba kerültek" – tette hozzá.

Lobenwein Norbert szólt arról, hogy a nevükhöz fűződő nagyrendezvények közül a nagy nemzetközi kitettség, sok tízezer külföldi vendéglátogató bizonytalan érkezése miatt idén nem lesz Sziget, VOLT és Balaton Sound sem, ugyanakkor a legtöbb szervező augusztusra fesztivált, szabadtéri koncertet tervez és vár a zöld jelzésre.

A szakember azt mondta, bízik abban, hogy védettségi igazolvány birtokában a nyár elejétől akár sok ezer ember összegyűlhet szabadtéri eseményeken.

 

 

ATEMPO.sk / MTI