A Dal 2015: Boggie – Wars For Nothing

Boggie

A következő dal, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2015. január 24-én az M1-en induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2015 versenyben.

Boggie, azaz Csemer Boglárka fiatal dalszerző, énekesnő. Sebestyén Áron zongoristával 2010 óta szerzik közösen a dalokat.

A zenekari felállás 2013-ban nyerte el jelenlegi formáját: az ének és a zongora mellett dob, gitár, basszusgitár és elektromos cselló teszi színesebbé a hangzásvilágot. 2012-ben Magyar Jazzszövetség különdíjjal jutalmazza a Japánkert című dalukat, 2013 áprilisában pedig megjelent első, háromnyelvű albumuk, mely a 3. helyen indított az amerikai Billboard magazin jazz album listáján, illetve ugyanott 17. volt a világzenei albumok között, köszönhetően többek között az album első klipes dalának.

A Parfüm / Nouveau Parfum elsöprő nemzetközi sikert aratott, világszerte több mint 30 millió ember volt kíváncsi rá alig néhány hét leforgása alatt. Második, All is One is All című albumuk 2014. október végén látott napvilágot, szintén korábbi kiadójuk, a Tom-Tom Records gondozásában.

Külföldi meghívásoknak eleget téve koncerteztek már többek között Frankfurtban, Münchenben, Bécsben és Amsterdamban. Több koncertet adtak már Párizsban is, 2013-ban a JAZZ SUR SEINE fesztivál nyitónapjának egyik produkciója Boggie volt. A New York-i közönség 2014-ben találkozhatott velük először.

 

ATEMPO.sk / A Dal 2015