KLIPPREMIER: Arizóna – Szürke és rózsaszín

Arizóna – Szürke és rózsaszín

Az Arizóna zenekar egy új klippel ajándékozta meg rajongóit. A Szürke és rózsaszín című dalukhoz készítették el legújabb videójukat.

„A Lélekzet című lemezünkről ez az egyik legnépszerűbb és leghallgatottabb dal. Úgy gondoltuk, hogy ha ennyire kedvelik a rajongók készíthetnénk hozzá klipet. A videót még szeptemberben forgattuk, így a zenekari résznél a régi tagok láthatóak.” - monda el Gasparik Fecó, a dal szerzője.

A klip a dunaszerdahelyi városháza házasságkötő termében készült, mely tökéletes hangulatot varázsolt a dalnak. A klipben szereplő kislány (Flóra) az énekesnőt, Maját jeleníti meg kiskorában, aki még mit sem sejt a felnőttek problémáiról.

A dal már 2 éve megszületett, mégpedig gyors ütemű változatban, amit fel is vett a zenekar egy budapesti stúdióban, ahol még Gerendás Dani dobolt. A dal szövegét a budapesti Lombos Marci szerezte, aki az Új lapra című daluk szövegírója is. Amikor megszületett a szöveg, úgy érezték a pergős ütem mégsem tükrözi a mondanivalót, ezért Fecó újragondolta és hangszerelte a dalt, így kapta meg végleges formáját.

„Többen jelezték, hogy felfedezték magukat a dalban, és természetesen mindenki máshogy értelmezi. A klipben igyekeztünk visszatükrözni a dal mondanivalóját, ami egyébként nagyon nehéz, hiszen ez egy életérzés, ami sokakban benne van. A gyerekek mindig őszinték, nem törődnek azzal, ki mit mond, illetve gondol, egyszerűen kimondják, amit éreznek. Ahogy növünk fel, úgy egyre jobban meg akarunk felelni másoknak és van akinek ez sikerül, van akinek nem. A dalban és a klipben is a „belső ÉNek“ harca figyelhető meg, ahogy harcolunk saját magunkkal nap mint nap.” - tette hozzá Fecó.

 

 

A zenekar decemberben tagcseréken ment át, 5 év után Johnny és Gábor elbúcsúzott az Arizónától. Helyükre Sütöri Patrik basszusgitáros, Ruska Péter gitáros és Tarjányi Dávid dobos került.

A zenekart új felállásban legközelebb 2014. január 22-én Dunaszerdahelyen a Vermes villában láthatjátok, ahol a Magyar Dal Napja rendezvény keretein belül ad akusztikus koncertet.

ATEMPO.sk