A Dal 2015: Bogi - World of Violence

Bogi - World of Violence című dala a következő, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2015. január 24-én az M1-en induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2015 versenyben.

Bogi, azaz Dallos-Nyers Boglárka Fonogram-díjas énekesnő, A Dal 2014 döntőse. 1997-ben született Győrben. Gyerekkorától kezdve érdekelte a zene. Először egy iskolai Ki mit tud-on lépett fel, ahol a tanárok és diákok előtt is nagy sikere volt.

2011-ben elindult a dömsödi Europop fesztiválon, ahol már zsűri elé állt. 9 ország indulói közül végül 2. helyen végzett. Ez megerősítette abban, hogy érdemes az éneklést folytatni.

Nem kellett sok idő, és Bogit megtalálta egy zenei manager, akivel elkezdődött a közös munka. 2012 augusztusában megjelent az első önálló dala és videoklipje Mesehős címmel. A VIVA Chart show-ban 1. helyezést ért el a szám. Még ugyanebben az évben P. Szabó István Indián c. filmében egy fiatal énekeslányt, Pető Lilit alakíthatta. A filmhez készült Végzet c. főcímdalt is Bogi énekli.

2013-ban Tükörkép című dala bekerült A Dal című műsor legjobb 30-a közé. Tóth G. Zoltán dalszerző, manager We All c. száma hozta meg számára az átütő sikert, mellyel a 2014-es eurovíziós válogatón bejutott a legjobb 4-be.

A dal megszerezte a MAHASZ lista első helyét is. Több DJ készített remixet a dalra, ám a legsikeresebb a Compact Discoból ismert Lotfi Begi verziója lett amelyre egy koncertvideó is készült. A Viva Chart listáján megszerezte az 1. helyet, és megkapta az Arany Triangulum díjat. Ősszel zenekarával élőben fellépet James Blunt előtt a Papp László Arénában.

Bogi már dolgozik első nagylemezét, amely várhatólag 2015 tavaszán jelenik meg és sok meglepetést ígér, köztük Bogi 2015-ös Eurovíziós dalát a World of Violence-t.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

  

aTEMPO.sk / A Dal 2015