A Dal 2015: Péter Barbara - Listen To The Universe

Egy újabb dal, mely részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2015. január 24-én az M1-en induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2015 versenyben.

Péter Barbara 1981-ben született Baján. Szülei már kisgyermek korában felfigyeltek a zene iránti érdeklődésére, így ének-zenei általános iskolába íratták, ahol heti öt órában foglalkozott a zenével, valamint hét éven át zongorázott. A népzene iránti érdeklődésének köszönhetően, nővérével, Szandrával több alkalommal vett részt népdaléneklési versenyeken, amelyeken dobogós helyen végezett, 1997-ben külön díjat kapott a Derzsi Kovács Jenő országos népdalversenyen. A gimnáziumba kerülve a népdalok mellett belekóstolt a musical világába is, tagja lett az iskola musical- és táncstúdiójának, egyidejűleg három különböző kórusnak is, amelyekkel számos európai nagyvárosban volt alkalma színpadra lépni. A gimnázium után a jogi egyetemre jelentkezett, de az egyetemi évek alatt is kereste az utat a zenéhez. Voltak önálló musical estjei, valamint játszott a szegedi nemzeti színház és a szegedi tudományegyetem közös produkciójában színre vitt István, a király című rockoperában, Picúr szerepében.

A diploma megszerzése után, 2004-ben csak és kizárólag a zene miatt költözött Budapestre. 2005-től kezdve számos könnyűzenei formáció vokalistájaként tevékenykedik. 2006 óta közreműködője Zorán, valamint 2008 óta Dés László zenekarának, korábban együttműködött Szekeres Adriennel és a Hooligans zenekarral is. Együtt dolgozik Kern Andrással a Pesten születtem c. produkcióban.

Megjárta a Megasztárt, a Voice-t és emellett több nagylemez felvétele során is gazdagította már a végeredményt hangjával. Rendszeresen kölcsönzi hangját rajzfilmfiguráknak is.

Mindezek mellett jelenleg saját zenei világának megformálásán és szólókarrierjének a felépítésén dolgozik.

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

  

aTEMPO.sk / A Dal 2015