“Ha elvesznél, nézz mindig az ég felé” – meglepő újdonság a Margaret Islandtől

“Ha elvesznél, nézz mindig az ég felé” – meglepő újdonság a Margaret Islandtől

A változásban rejlő szépségekre, a közös kihívások izgalmaira és az összekapaszkodásra irányítja a figyelmet a Margaret Island új dala, a Ha elvesznél.

Lábas Viki így mesél a dal kapcsán: “Életünk során sokszor előfordul, hogy úgy érezzük, elakadtunk vagy elvesztünk kicsit a világban - pláne igaz ez egy viszontagságos időszakban, mint a mostani. Az életünk és mi is folyamatos változásban vagyunk, így érthető, hogy különösen keressük a biztos pontokat mindenben. Van úgy, hogy azt hisszük “az édes megszokás napról-napra szebbé tesz majd mindent”, viszont “egy biztos, a változás” az, ami segít nekünk abban, hogy helyre rakjunk mindent. Ezért fontos, hogy nyitottak legyünk, kíváncsiak az újra, befogadóak, és ne ijedjünk meg az élet kihívásaitól, hanem lehetőségként tekintsünk az eseményekre, és persze, hogy merjünk változtatni.

A magányos harc helyett pedig merjünk összekapaszkodni: együtt mindig sokkal erősebbek lehetünk!”

Gőzerővel zajlanak egyébként a 4. lemez munkálatai a Margaret Island műhelyében, aminek egyik előfutára, a Ha elvesznél. A dal, és egyben az őszre ígért lemez producere Toldi Miklós, akivel a Valahol és Boldogságtól című dalukon dolgozott már együtt a csapat. A közös munka továbbra is Viki szülővárosában, Fonyódon zajlik az időszakos alkotótáboraikban.

“A dalnak számtalan verziója volt, az alkotói folyamat a Hóvirágéra emlékeztetett. Végül Toldi Miklós segített megtalálni nekünk a végső hangzást, így összességében egy izgalmas, pörgős tavaszi pop dal lett”, mesél a dalról Füstös Bálint.

“A kedvenc részem a dalban a kórusos rész lett: Viki egyedül énekelt fel egy egész kórusnyi szólamot, amitől egészen gospeles lett az eredmény!”

Új színfoltként csatlakozott a csapathoz az utóbbi években többszörösen díjazott dalszövegíró, Szepesi Mátyás.

“Törekszünk arra, hogy egyre több szöveget írjunk mi magunk is”, avat be Törőcsik Kristóf a dalszerzés folyamatába. “Ennek a dalnak a szövegét végül félig Vikivel írtuk ketten, utána kapcsolódott be Szepesi Matyi, akivel ez volt az első közös munkánk. Egy nagyon gyors egymásra hangolódást követően szinte kigördült a dal második fele.”

A dalhoz a csapat Miki357 rendezővel forgatott egy izgalmas képi világú klipet.

"Jó pár klipet forgattunk már Miki357-el, ez lett most az új kedvencünk! Az utómunkának köszönhetően Vikit több jelenetben is megtöbbszörözve láthatjuk, nagyon izgalmas lett a végeredmény" - zárja gondolatait a csapat.

 

 

A Margaret Island zenekar a napokban indul útnak, hogy körbekoncertezze az országot: a június 5-i Budapest Park nagykoncertjük mellett többek között jövő hétvégén Esztergomban, de Kecskeméten, Pécsen, Sopronban és Nyíregyházán is találkozhat velük a közönség, sőt, június folyamán még egy ültetett koncertre is sor kerül a Gödöllői Királyi Kastély díszudvarán.

ATEMPO.sk