Kisfilm készült az ipolysági Sendergő Néptáncegyüttesről - mutatjuk (VIDEÓ)

Az ipolysági Sendergő Néptáncegyüttesről készült kisfilm a Magyar Televízió Kárpát-medence című műsorába.

Megszólal az adásban az együttes alapítója, Konkoly László, Baráth Kitti, aki a női tánckar vezetője, valamint Patai Fanni táncos is. Szó esik a 2018 őszén alakult és a néptáncegyüttes mellett működő Húros Bandáról is, melynek prímása, Csáky Máté osztja meg gondolatait.

Az ipolysági Sendergő Néptáncegyüttes 2013-ban alakult. Jelenleg több mint ötven 8-17 éves korosztályú gyermek látogatja. Fennállása óta számos alkalommal szerepelt sikeresen különböző rangos fesztiválokon. Az együttes szólótáncosai rendszeresen bekapcsolódnak és kiváló eredményeket érnek el a különböző szlovákiai szólótáncversenyeken. A Sendergő a füleki Eszterlánc Országos Gyermek-néptáncfesztiválon 2016-ban, 2018-ban és 2019-ben is arany sávos minősítést szerzett.

 

 

A Kárpát-medencei magyarság heti magazinműsora nem ismer határokat. Összeköti az itthont a külhonnal, mert a kötelék felbonthatatlan és csak együtt lehetünk sikeresek. Bemutatjuk a 8 országba szakadt magyarság mindennapi életét, természet- és emberszeretetét, kultúráját, példamutató kitartását, közéleti küzdelmét az önrendelkezésért, aktuális fontos és izgalmas történeteken keresztül. A sokszínű Kárpát-medence mozaikjai - különleges emberek, érdekes történetek, varázslatos helyszínek, értékes gondolatok, aktuális események, programok, együttműködésen alapuló kétoldalú kapcsolatok - szembesítik a nézőt: a Kárpát-medencei magyarság határoktól függetlenül egy és oszthatatlan.

Roni, ATEMPO.sk