Találkozzunk Kisvárdán! - videóinterjú Gál Tamással (VIDEÓ)

Milyen út vezet Nagymuzsalyból a Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál díjáig vagy éppen Kazanyból a Rómában oktató Paolo Antonio Simioniig? Mit jelentett egykor és mit jelent ma a vándorszínházi élet? Hogyan éltek az utazó társulatok Déryné Széppataki Róza idejében és hogyan élnek dolgoznak ma a Déryné Társulat tagjai? Kinek van igaza? Annak, aki marad vagy annak, aki elhagyja a Kárpát-medencét? Kik az igazi Emigránsok?

A pénteken kezdődő Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja szervezői idei interjúsorozatukban többek között ezekre a kérdésekre keresik a választ. Színészekkel, színházi vezetőkkel, politikusokkal beszélgetett Mészáros Katalin.

Ezúttal Gál Tamás Jászai Mari-díjas felvidéki színész, rendező állt a kamerák elő, aki 2007 óta vezeti a Csavar Színházat, egy éve irányítja a komáromi Jókai Színházat.

A kisfilmből kiderül majd, színházigazgatóként mi a véleménye a kisvárdai szakmai találkozásról, és hogy mit gondol a vándorszínházi létről. Mesél az idegenérzetről, amivel kapcsolatban személyes élményei és tapasztalatai is vannak.

 

 

Tamás idén is részvető lesz a fesztiválon, ezúttal az Emigránsokban láthatjuk június 22-én, ami a Soproni Petőfi Színház, a Csavar Színház, a Forrás Színház és a Váci Dunakanyar Színház koprodukciója.

Magyar Színházak 33. Kisvárdai Fesztiválja - részletes program

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Jókai Színház