KLIPPREMIER: Szergya & Saróka Liliána – Lila fecske

A farnadi Saróka Liliána verséneklő Lila fecske című dalát új köntösben hallhatjátok. Szergya Szebelédi Zsolt, a P. Mobil dobosa és egyben a VálaszÚt zenekar gitárosa, énekese újragondolta a már öt éve megzenésített Nemes Nagy Ágnes verset. A dalban közreműködik még Móczár László és Czine Attila.

 

Liliána még 2013 júniusában egy fesztiválon találkozott Zsolttal. „Mivel barátaink személyesen ismerik a P. Mobil tagjait, nekik köszönhetően ismerkedhettem meg Szergyával, a zenekar dobosával. Ugyanebben az évben, szeptemberben már egy helyen koncerteztünk: Szergya a másik zenekarával, a VálaszÚttal lépett fel, én meg előttük játszottam el pár megzenésített versemet. Már ekkor azzal jött, hogy a Lila fecskét fel kell dolgoznunk :-)”.

A feldolgozás hangzása eltér Liliána eddigi stílusától. „A dal hangzása keményebb, mint az tőlem megszokott. Ez Szergyának köszönhető, hisz az ő ötlete volt, hogy ilyen hangszereléssel dolgozzuk át a számot. Amikor először meghallottam a dob és gitáralapot, nagyon meglepődtem. Nyilván nem ehhez volt szokva a fülem, ami a Lila fecskét illeti. Kicsit nosztalgikus hangulatba is kerültem, ahogy elkezdtünk vele dolgozni, mert újra egy zenekar vett körül, egy jó kis csapat. Jó volt újra osztozni a zenélés, az együttműködés örömében.”

Liliána már többször fellépet a VálaszÚttal, így nem kizárt, hogy a jövőben újra együttműködnek majd Szergyával és akár hasonló feldolgozások, vagy akár új dalok is születhetnek ebből.

 

Halljuk hát a Lila fecskét :

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

aTEMPO.sk