Újranézhetők az idei Jazz Showcase felfedezettjeinek koncertjei – itt az elsők (VIDEÓ)

Újranézhetők az idei Jazz Showcase felfedezettjeinek koncertjei – itt az elsők (VIDEÓ)

Újranézhetők az idei Jazz Showcase felfedezettjeinek koncertjei, három héten át minden pénteken két koncertfelvételt tesz elérhetővé a Müpa videómegosztó felületén.

A Müpa 2008 óta minden évben megrendezi a fiatal tehetségeket bemutató Jazz Showcase sorozatot. A pandémia miatt erre idén csak online kerülhetett sor. A helyzetet kihasználva a Müpa stúdiója olyan képeket, plánokat és helyzeteket tudott bemutatni, amelyeket a nézőtéren ülve talán soha nem láthatna a közönség. A koncertek most teljes egészében visszanézhetők lesznek regisztráció és időkorlát nélkül az intézmény YouTube-csatornáján.

Először a Budapest Music Center különdíját elnyerő, a hardbop és a modális jazz elemeit népzenei motívumokkal ötvöző Baló Sámuel Trió és a saját szerzeményeivel a Savarai Jazz Fesztivál különdíját kiérdemlő Bolyki Tamás Quartet koncertjei váltak elérhetővé.

 

 

 

Július 30-tól az idei Magyar Jazz Ünnepén is fellépő Fehér Fábió Trió és a londoni 606 Klub által felajánlott fellépési lehetőséggel élt Horváth Albert Quartet felvételeit nézheti újra a közönség. Augusztus 8-án pedig a közönségtől legtöbbet szavazatot kapó Varga Dávid Quintet és a Müpa szakmai zsűrije által legjobbnak választott Bettika Quintet koncertjeit lehet újra megtekinteni.

ATEMPO.sk / Müpa