Lépj ki a komfortzónádból Katona Petrával – itt a Szárnyalás (+VIDEÓ)

Megjelent A Dal 2021 döntőse és Az Év felfedezettje, Katona Petra második saját dala és videóklipje, a Szárnyalás! Viszlát Múlt című bemutatkozó dalához hasonlóan, ezt a szerzeményét is saját élményei ihlették.

„Szerzőtársaimmal, Kovács Danival és Koszorú Attilával igyekeztünk ezúttal is úgy megfogalmazni a dalszöveget, hogy az is magáénak tudja érezni a mondanivalót, aki volt már hasonló élethelyzetben: az emberrel előfordulhat, hogy tudja, nincs igazán a helyén, ám a megszokott biztonságból, monotonitásból nem mindig könnyű kitörni.

Az én esetemben pont a Zene volt az a szabadság, ami felé vágyódtam, de hosszú időbe telt, mire lépni mertem, és fejest ugrottam az ismeretlenbe.” - mesélte a fiatal énekes.

Bár az irodai munkája mellett Petra életében folyamatosan jelen volt az éneklés, hiszen vokalistaként évekig lépett fel különböző előadók mögött, ám hamar érezte, hogy saját zenei ötleteinek megvalósítása tenné igazán boldoggá, amire viszont főállása mellett nem maradt ideje.

 

Katona Petra

 

„Sokáig harcoltam önmagammal, mire felmondtam, viszont amint sikerült az »elrugaszkodás«, egyből éreztem, hogy jól döntöttem! Számomra ez a dal a következőket jelenti:

merj önmagad lenni, nagyot álmodni, lépj ki a komfortzónádból, akkor is, hogyha nem vagy biztos benne, hogy működni fog, vagy hogy te leszel a legjobb abban, amit csinálsz! Lesznek rosszakarók, olyanok, akik próbálnak majd visszahúzni, vagy elbizonytalanítanak, de ha önmagadat választod, abban verhetetlen leszel…” - mondta Petra.

A Szárnyalás című dalhoz klip is született, koncepcióját Pantyi Petra álmodta meg. A történet szerint a hétköznapokba fásult főszereplőt egy különös, mesebeli tünemény (Fülöp Anna) hívogatja a szabadba, megtestesítve a bennünk rejlő lehetőséget, hogy merjünk felszabadultan a vágyaink szerint cselekedni, és ezáltal önazonos útra lépni.

„Pantyi Petra rendezte az első videóklipemet is, és időközben barátok lettünk, így az én személyes történetem is vezérelte a klip forgatókönyvének megírásakor. Ugyanakkor úgy érzem, a végeredmény nagyon szépen, és árnyaltan fejezi ki a belső vívódásokat, és a változás iránt ébredő álmokat, vágyakat.”

 

 

ATEMPO.sk