ELŐZETES! Bárdos Judit csalót alakít az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmjében (VIDEÓ)

ELŐZETES! Bárdos Judit csalót alakít az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmjében (VIDEÓ)

Elkészült Deák Kristóf első nagyjátékfilmjének, Az unokának az első előzetes. A Mindenki című élőszereplős rövidfilmjével 2017-ben Oscar-díjat kapott alkotó mozija őszre készülhet el. A szereplők között ott van a felvidéki Bárdos Judit is, aki egy csalót alakít.

A napjainkban játszódó bosszútörténet főhőse Rudi, a szelíd, illedelmes irodista fiú, aki miután imádott nagypapája egy lelketlen telefonos csalás áldozata lesz, elhatározza, hogy saját maga szolgáltat igazságot. Személyes történetet dolgoz fel a Magyar Filmdíj-nyertes Foglyok című alkotások rendezője első mozifilmjében, amelynek forgatókönyvét is ő írta. A családban történt, hogy a nagyszülők "unokázós" csalók áldozatává váltak, a rendező ebből kiindulva találta ki a történetet.

"Én magam és a főszereplő is szelíd természetűek vagyunk" - hangsúlyozta Deák Kristóf hozzátéve: számára ebben a történetben az az érdekes, mit csinál egy alapvetően szelíd ember, ha hirtelen elkezdi azt érezni, hogy megtalálná és csúnyán elintézné azokat, akik bántották a szeretteit, viszont nem tudja, hogy kezdjen neki, hiszen soha életében nem tett ilyet.

"Ennek a filmnek egy, a családommal történt eset az alapja, de szinte mindegyik eddigi filmem a valóságban megtörtént eseményen alapul és mindig kapcsolódtak valamilyen olyan valós érzelemhez, amit egyszer valahol megéltem vagy átéltem" - magyarázta.

 

Jordán Tamás és Deák Kristóf

 

A nagypapát alakító Jordán Tamást castingon választották ki a szerepre. A színész azt mondta, nagyon boldog volt, hogy eljátszhatja azt a kedves, játékos, bohókás és szeretetre méltó embert, aki még senior táncórákra is jár. "Olyan karaktert játszom, mint amilyen Kristóf nagyapja volt, de számomra is nagyon ismerős ez a helyzet, hiszen a filmbeli nagypapa és unokája ugyanolyan viszonyban vannak egymással, mint amilyenben én voltam annak idején a nagyapámmal: nekem is gyerekkoromban az anyai nagyapám a legjobb barátom volt" - hangsúlyozta a színész.

 

Bárdos Judit

 

A film főszerepét Blahó Gergely alakítja, aki először lesz látható mozifilmben, mellette Jászberényi Gábor, Pogány Judit, Bárdos Judit és Döbrösi Laura, Papp János, Hámori Ildikó, Tordai Teri, Szalai Kriszta, Hűvösvölgyi Ildikó, Keszég László, valamint Voith Ágnes szerepel. A film operatőre Maly Róbert, a látványtervező Láng Imola, a jelmeztervező Sinkovics Judit, a vágó Csillag Mano, a hangmérnök Péterffy Máté, a zeneszerző Balázs Ádám.

 

 

ATEMPO.sk
Fotó: Glódi Balázs (Flashback Media)