Összefoglaló kisfilm, koncertturné és új dalok a Phoenix RT-től

Phoenix RT

A 2014-es év különösen sikeres volt a Phoenix RT zenekar eddigi életében. 52 koncert, többek között Kowalsky meg a Vegával, Tankcsapdával, Road zenekarral, Rómeó vérzikkel, Depresszióval. De itt volt még az X-Faktor is és új klipek is napvilágot láttak.

 

A banda tagjaival beszélgettünk erről a mozgalmas évről és az idei tervekről.

„A zenekar eddigi fennállásának legintenzívebb, légpörgősebb éve volt 2014. Valójában így is terveztük, szerettünk volna minél több helyen fellépni, klipeket megjelentetni a Nincs ellenszer lemezről. Boldogan kijelenthetjük, hogy minden elképzelésünket sikerült megvalósítani. A hab a tortán az X-Faktorban való szereplés, a négy koncert a Barba Negrában és a Fönix Csarnoki turnézáró volt. Nyilván a sok utazás fölég az őszi turnén fárasztó volt, de a koncertek és közönség mindig hatalmas energiát adott.” - árulták el portálunknak.

 

Ezt a sikeres évet próbálták összefoglalni két 8 perces videóban a rajongóknak. De hogyan is született az ötlet?

„Még júniusban megjelentettünk egy kisvideót. A Budapest Parkos koncerten rögzítettünk egy beszélgetést és részletet a buliból. Ott döntöttük el a srácokkal, hogy ezentúl minden fontos eseményről készítünk ilyen kisfilmet és bizonyos időközönként jelentkezünk a zenekar friss infóival videó formájában. Így volt ez októberben is, mikor véget ért számunkra az X-Faktor, és elindult a turné a Tankcsapdával. Ráadásul éppen Csehországban játszottunk, ami szintén érdekesség volt, hiszen eddig szlovákiai és magyarországi bulijaink voltak.

Evvégéhez pedig itt volt a koncert a Fönix Csarnokban, a hazai pályán rendezett RockKarácsony és a Szilveszter a Barba Negrában és mindez ösztönzött minket, hogy újra üljünk le és foglaljuk össze az élményeket, de most már az egész évet. Több kisvideó is összegyűlt év közben, melyek eddig nem kerültek nyilvánosságra, most viszont megmutatjuk milyen is a banda koncert előtt-után, vagy éppen amikor buli van az öltözőben!

A kisfilm első része az első félévet mutatja be. Nyilatkozik a bandával kapcsolatban Koppány a Rómeó vérzikből, Jimmy-Kowa-Sóder a Kowalsky meg a Vega zenekarból, Csapó Tomi a Kowalsky meg a Vega turné menedzsere és Karsai Krisztián a Tankcsapda hangtechnikusa is.”

 

Nézzük meg tehát az első részt:

 


A második rész csütörtökön, január 29-én érkezik majd és a zenekar második félévét foglalja össze. A filmben megszólalnak a Tankcsapda tagjai, Fejes, Sidi és Lukács, valamint Máté, Goya a Roadból és részletek csíphetők el a csallóközcsütörtöki buliból is.

 

A zenekar idén egy új szintre lép. „2015-ös év számunkra egy vízválasztó év lesz. Eddig előzenekarként jártuk az országot, most viszont saját turnéra indulunk. A koncertsorozat márciusban kezdődik, melynek nagy részén a Dorothy zenekarral hangoskodunk majd a klubokban. Ami még nagyon fontos február végén és márciusban stúdióba vonulunk – de erről hamarosan több infót is elárulunk.”

Végül elárulták, hol találkozhatunk velük legközelebb: „Február elején felkerül a turné összes állomása a hamarosan megújuló honlapunkra és a Facebook oldalunkra is. Annyit viszont elárulhatok, hogy játszunk többek közt áprilisban Dunaszerdahelyen, valamint a tavasz folyamán még Tatabányán, Debrecenben, Kecskeméten, Szegeden és Bősön is.”

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk