Fogmosás nutellával és további képtelenségek – Itt az új Magidom klip

Tavaly év végén jelent meg a Magidom zenekar első nagylemeze, a Varga Ádámmal (30y) rögzített Turistajel, most pedig itt van róla az első klip, ami a Natúr című dalhoz készült.

A keretes szerkezetű videóban a zenekar tagjai által alakított négy furcsa karakter változását követhetjük nyomon egy szimbolikus térben, a végén azonban mindegyikükre ugyanaz a sors vár... A klip sztorija szinkronban van a megtisztulni vágyást kifejező dallal, a nem kevés iróniát rejtő szürreális, eltúlzott képsorok pedig egyszerre szórakoztatóak és szabadon is értelmezhetőek. A nem mindennapi koncepciót a zenekar dolgozta ki, a felvételért és a vágásért Farkas Áron, a 3D-s effektekért Kővágó Dömötör felelt.

Benyhe Robi, a zenekar frontember így mesélt a klip munkálatairól: „Már a dal stúdiófelvétele is eléggé kalandosan alakult, a klip utómunkálatai pedig váratlan malőrök miatt még jobban elhúzódtak. De büszkén mondhatjuk, hogy mi már az ice bucket challenge és a Conchita Wurst-jelenség előtt felismertük az ömlő víz és az identitászavar kiaknázásában rejlő lehetőségeket, hiszen a klipet még ezek megjelenése előtt, majdnem egy éve forgattuk le. Most nagy az öröm, hogy végre kész vagyunk, és reméljük, hogy az eddig állatorvosi lóként emlegetett Natúr vízválasztó lesz, és mostantól aktívabbak leszünk vizuális téren.

Szerettünk volna kicsit kilépni a komfortzónánkból, kifordítani az imidzs-klip fogalmát, és egy tőlünk váratlan, abszurd anyagot csinálni, ami kapcsolódik a dal mondandójához, de emellett nem veszi véresen komolyan magát, és többféle lehetőséget is ad az értelmezésre. Nagyon jó hangulatban zajlott az egy napos forgatás, a négy furcsa szereplő díjnyertes alakítását mi magunk követtük el, és rengeteget nevettünk egymáson. Utólag kicsit mi is meglepődtünk, hogy ennyi előnytelen felvételt is bemertünk vállalni a koncepció megvalósításáért. Nekem csak a hajamat kellett levágni, de Marci nutellás akciója vagy Balázs női alakítása tényleg nem semmi. Reméljük, átjön az önirónia is, de tényleg nem szeretnénk túlmagyarázni a dolgot, beszéljen helyettünk a klip.”

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

  

aTEMPO.sk