PREMIER! A felvidéki Szeles Chloe alakítja a fiatal Polyák Lillát az énekesnő új klipjében

Polyák Lilla több év kihagyás után újabb saját dallal áll a nagyközönség elé. A Maradj című szerzeményt édesapja elvesztése ihlette.

A színész-, és énekesnő 2009 óta van jelen a magyar popéletben, legismertebb dalai a 2013-ban bemutatott Valami más, amivel az Eurovíziós Dalfesztivál nemzeti dalválogatójában egészen a középdöntőig menetelt, valamint a 2014-ben megjelent Karcolás című slágere, ami szintén nagy visszhangnak örvendett. Ugyan ebben az évben megjelent első szóló válogatás albuma, ami a Most és Mindörökké címet viseli.

2021-ben pedig itt a Maradj, aminek zeneszerzője Bella Máté, aki a 2020 év legnagyobb slágerének, Rácz Gergő Mostantól c. dalának alkotója.

 

Polyák Lilla

 

„Mátéval a „Valami más” kapcsán már dolgoztunk együtt és azóta tervezzük az újabb dalt, hiszen a közös munkánk egy olyan szerelemprojekt volt, amit mind a ketten nagyon élveztünk. Az élet úgy akarta, hogy ez az egy éves leállás legyen a megfelelő időpont.

Máté Erkel Ferenc és Bartók-Pásztory-díjas zeneszerző, a mai magyar kortárs zene meghatározó alakja, aki - nagy szerencsémre - néha tesz egy kis kirándulást a pop műfajba.” - mondta Polyák Lilla.

A szöveget Hujber Szabolcs írta, a videóklipet Szabó Szonja és csapata készítették.

 

Szeles Chloe

 

A klipben Mohácsi Norbert tűnik fel, akit az apa szerepében láthatunk, az izsai Szeles Chloe pedig a kislány Lillát eleveníti meg. Chloet nem először láthatjuk klipben, hisz tavaly már Palya Bea videójában is közreműködött.

Nagy energiákkal tölt – az izsai Szeles Chloe Palya Bea új klipjében

A dal témáját tekintve az elvesztésről és annak érzelmi tölteteiről szól.

„Édesapám elvesztése 11 éves korom óta meghatározó része az életemnek, mindig is az lesz. Ez egy olyan téma, amiről egyszer beszélni akartam és egyszer meg akartam énekelni.

Ez az idő most jött el. Sajnos az élet úgy alakította, hogy a dalnak egy külön szomorú aktualitása is van, hiszen az elmúlt évben túl sokakat ért hasonló veszteség. Ezzel együtt a dal nekem mégis pozitív kicsengésű, mert a veszteség fájdalmán túl a szép emlékekről és a szeretet halhatatlanságáról szól.”

 

Polyák Lilla

 

A videóklip egy történetet mesél el, egészen pontosan egy magával ragadó visszaemlékezés Lilla és édesapja közös időtöltéseikre. „A klipet augusztus elején forgattuk. Maga a munka nagyon jól és gyorsan zajlott, az időjárás viszont nem annyira kedvezett nekünk, mert hideg, szél és eső is volt, ami egy szabadtéri forgatás esetében nem túl kellemes.

A végeredmény tekintetében viszont szerintem kimondottan jót tesz ennek az egyébként őszi dalnak.” - tette hozzá Lilla.

 

 

EZ, ATEMPO.sk