A Vadkelet hőse! - hallgasd meg Koppány első szólólemezét

Kovács Koppányt az elmúlt negyedszázadban mindenki elsősorban a Rómeó Vérzik zenekar frontembereként ismerte, bármennyi produkcióban is működött közre.

Pár éve viszont úgy döntött, ideje valami mást is csinálni. Amikor rátalált a country zenére és életmódra, már akkor megfordult a fejében a gondolat, hogy kellene egy ilyen lemezt írni, ilyen zenét énekelni, így mondhatjuk: egy álom beteljesülése A Vadkelet hőse című korong.

Jó dalokat, lemezeket szeretnék írni, amiket büszkén tudok vállalni – Kovács Koppány-interjú

A szövegek, a címhez hűen egy vadkeleti cowboy életéről szólnak, nincsen hamis amerika-utánérzés, csak a hétköznapok. Lovak, szerelem, szabadság és ami csak kell!

 

Koppány

 

Az album érdekes egyvelege az oldschool és a modern country/countryrock zenének, amely minden Kid Rock, Jason Aldean, Johnny Cash, Alan Jackson rajongónak üde színfolt lesz a gyűjteményében!

Édes élet – Vadkeleti romantika Koppány első klipjében (VIDEÓ)

„Nagyon szeretem ezt a cowboyos életvitelt, ezáltal a country zenét is, sőt mostanában csak azt hallgatok. Tavaly ősszel szedtem össze az elmúlt évek dalötleteit és Lengyel Pista barátomat kértem meg, hogy hangszerelje meg azokat, formáljon belőle Koppányos, country lemezt. Szerintem, brutálisan sikerült neki és nagyon jó volt vele együtt dolgozni." - árulta el Koppány.

 

 

Dallista - A Vadkelet hőse

1. A kezdet
2. Csak legyen egy ló
3. Édes élet
4. Útra készen
5. Táncolj a hóban
6. Vad Titán
7. Egy álom volt
8. Elmúltak az évek
9. Ennyi kell
10. Kapitány
11. A Vadkelet hőse

 

A lemezen közreműködik:

Kovács Koppány – ének, basszusgitár
Lengyel Pista „Hosszú” – gitárok, bendzsó, basszusgitár
Szabó Ádám „Gila” – basszusgitár
Gasparik Fecó – billentyűs hangszerek
Buják Andor – szaxofon, brácsa, furulya
Iván Péter – hegedű
Danics Roland – dobok, vokál

EZ, ATEMPO.sk