„A Nem én döntök dalban benne van minden, ami miatt zenélni kezdtünk” - megérkezett Ákos legújabb videója

„A Nem én döntök dalban benne van minden, ami miatt zenélni kezdtünk” - megérkezett Ákos legújabb videója

Új szöveges videóval indult útjára Ákos legújabb középlemeze. Az EP egyik legerősebb felvétele, a Nem én döntök került fel a legnagyobb videómegosztóra.

A közelmúltban megjelent novellás kötete Ezt nem lehet megúszni címmel, valamint a koncertek mellett forgatókönyvíró-rendezőként leforgatta az első kisjátékfilmjét, amely Záróvonal címmel a tervek szerint 2022 első felében kerül bemutatásra.

„Szerettem volna üzeneteket megfogalmazni és átadni, ezért lettem dalszerző 33 évvel ezelőtt. Akkor még nem tudtam, hogy a közönség vissza fogja-e igazolni azt, hogy erre a tevékenységre jogosult vagyok-e egyáltalán.

A Jóisten megtalált azokkal a feladatokkal, amelyekre már régen vágytam és készültem, és mindent a megfelelő időben végezhettem el. 20 évnyi novellám került összesítésre, az Ezt nem lehet megúszni című kötetben. A közönség jelentős része nagyon pozitívan reagált, rengeteg szép visszajelzést kaptam a novellák kapcsán. Emellett elkészült, leforgattuk a filmet is, most az utómunka van hátra” – mesélte a Petőfi Rádióban Kovács Ákos, ahol sokszínűségéről faggatta Bekker Dávid, hiszen énekesként, dal- és zeneszerzőként valamint költőként is szokás rá hivatkozni. Az előadó a rádióinterjúban hangsúlyozta:

nem kívánja senki pozícióját veszélyeztetni, sosem a titulusok halmozása vonzza, ha belefog valami újba, hanem az önkifejezés megnyilvánulásának új útjait keresi a különböző művészeti ágakban.

 

Ákos

 

Ákos a Budapest Parkban adott nagysikerű nyári koncertjén rögzítette a Fel a szívekkel című dalának élő változatát, ami három vadonatúj számmal - a Nem én döntök, a Több nem is kell, és a címadó tétel, Az utolsó békeév című dallal - együtt került fel a frissen megjelent korongra. A zenész azt mondja, elégedett az eredménnyel.

„Az ember mindig a legutolsó munkáját szereti a legjobban. A Nem én döntök című dalban benne van minden, ami miatt zenélni kezdtünk, a nagy elődök előképei finom árnyalatként a háttérben megmoccannak. A középkorúságunknak a lenyomata a zene és a szöveg is” – tette hozzá Ákos.

 

 

EZ, ATEMPO.sk / MTVA