Rúzsa Magdi angolul énekel – hallgasd meg a kézilabda EB hivatalos dalát (+KLIP)

A Máté Péter-díjas, kétszeres Fonogram- és Artisjus-díjas énekesnő, Rúzsa Magdolna énekli a 2022-es férfi kézilabda Európa-bajnokság hivatalos dalát. A Fight című, angol nyelvű dalt – melyet Szakos Krisztiánnal közösen szereztek – az éteren keresztül először a Petőfi Rádióban, a magyar zenék rádiójában hallhatta a nagyközönség. A dalpremier kapcsán az énekesnő interjút is adott, amelyben kitért arra is, hogy már most igazi kis csapatot alkotnak gyermekeivel.

„Egészen idáig igyekeztem a színpadhoz igazítani mindent, valahogy ez mindig egyértelmű volt nekem, nem erőltettem. Aztán megtudtuk, hogy jönnek a gyerkőcök, akik szerencsére nagyon jó fejek, mert kőkeményen melóztak velem. Tűrték, bírták a koncerteket, együtt turnéztunk, igazi csapatjátékosok. Valószínűleg tudják ők, hogy hova készülnek”

– mondta nevetve a Petőfivel a reggel!-ben Rúzsa Magdi, aki utolsó koncertjeit már óvatosabban adta, ami komoly kihívást jelentett neki, hiszen, mint mondja, a színpadon hiperaktív üzemmódba kapcsol át. Éppen ezért örült, amikor kiderült, hogy a férfi kézilabda EB hivatalos dalát énekelheti, amelybe bőven került a „Magdis spirituszból”.

 

 

„Nagy megtiszteltetésként éltem meg a felkérést, hiszen nem minden nap ír az ember dalt egy ekkora sporteseményre. Szakos Krisztiánnal szereztük ezt a dalt is, amit a versenyszellem ihletett: a harcról szól, a pillanatról, amikor küzdeni kell. Véleményem szerint egy energikus, jól énekelhető szerzemény, ami nemzetközi szinten is megállja a helyét és méltó arra, hogy egy Európa-bajnokság himnusza legyen”

– fogalmazott Rúzsa Magdi, aki azt is elárulta, hogy a gyerekeivel már most hallgattat zenét, a saját zeneterápiájában pedig klasszikus-, pop- és rockzene is helyet kap. Jelenleg Ray Charles és Elvis slágereivel barátkoznak a hármasikrek.

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: watchgamesseemore.hu