A 67-es út – így szól a Republic dala a For You és Boros Csaba közös előadásában (VIDEÓ)

Boros Csaba, a Republic frontembere és a For You együttes barátsága több, mint egy éve kezdődött, valójában a járvány kellős közepén, amikor a felvidéki acapella csapat, melynek négy tagja ugyan szlovák, de előszeretettel dolgoznak fel magyar dalokat, elkészítette a Quimby Most múlik pontosan című dal új változatát.

Csaba abban az időszakban a Petőfi rádió Minek nevezzelek c. műsorának hangja, műsorvezetője volt és Lantos Borbély Katalinnal, az együttes magyar tagjával beszélgettek munkásságuk kapcsán. Műsoron kívül is jó barátságban maradtak, más dalok kapcsán is megkeresték egymást, majd hamarosan bekerült egy Republic szám az acapella együttes repertoárjába.

 

For You és Boros Csaba

 

Idén nyáron, a Republic, amely Magyarországon és a külhoni magyarok körében is az egyik legnépszerűbb zenekar, Felvidékre is meghívást kapott, ahol előzenekaraként épp a For You állhatott a színpadra.

A két barát pedig nem volt rest, kitalálták, hogy megpróbálják közösen előadni az együttes egyik legnagyobb slágerét, A 67-es út című szerzeményt, ezzel is emléket állítva Cipőnek.

Ez az a dal, amit a Republic a mai napig felvételről enged a koncertjeiken, így több szempontból is egyedi pillanatoknak lehetett tanúja a nagykéri közönség, amit videóra is rögzítettek. A fergeteges hangulatú koncerten, ahová több ezer rajongó jött el mindenki egy szívvel-lélekkel énekelte a Nagy esők jönnek és elindulok kezdetű örökzöldé vált dalt.

 

For You és Boros Csaba

 

„A koncert előtt nem volt személyes találkozás, nem volt lehetőség közösen próbálni, nem volt lehetőség még egy hangpróbára sem, így mindent egy lapra tettünk fel” – mondta Lantos Borbély Katalin, a For You énekese. „Az izgalom, a stressz, az egészséges tréma ott van a hangokban, de ez a szépsége az élő fellépéseknek, hogy igenis egyek vagyunk közületek, hogy hibázunk, hogy emberek vagyunk, nem robotok, és hogy igenis lehet profin improvizálni. Csaba pedig megmozgatja az embereket é sközös éneklésre hívja őket. Fergeteges fesztivál-hangulat alakult ki.”

 

{jamedia src="/

" type="video" mtype="youtube"}

 

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Lantos Dávid