Alföldi Róbert és Mácsai Pál főszereplésével készült csillagászos film hódít a neten – nézzétek meg (VIDEÓ)

Online tekinthető meg az Imposztor című kisfilm, mely Pinczés Dávid vizsgarendezése volt a Werk Akadémián.

Az alkotás két főszereplője Mácsai Pál és Alföldi Róbert, akik ritkán láthatók együtt. Igazi örömjáték, amit nem érdemes kihagyni.

 

„Nem vagyok elég jó. Az eddigi eredményeimet is csak a szerencsének köszönhetem… Mindenki rajtam fog röhögni." – gyötrődik imposztor-szindrómájától az ismert csillagászprofesszor (Mácsai Pál).

Mindeközben Budapesten példátlan, teljes áramszünet közeleg. A sötétbe boruló éjszakát a megszületni nem akaró felfedezés küszöbén őrlődő csillagász – fényszennyezés híján – a hegyen lévő csillagvizsgálóban tervezi átvészelni. Váratlan látogató (Alföldi Róbert) zavarja meg, aki bár vibrálóan idegesítő, talán épp ő segíthet a professzornak új megvilágításba helyeznie vizsgálódása valódi tárgyát: saját magát.

 

„Napjaink világjárvány-sújtotta világában a legkülönfélébb mentális kihívásaink kerülhetnek felszínre, gyakran komolyan megnehezítve életünket. Az Imposztorral szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy sokszor egész egyszerűen a perspektívaváltás a kulcs. Még ha a távcsövünket egy külső személy is mozdítja el akaratunk ellenére, egyszersmind ráirányítva figyelmünket a végig előttünk heverő megoldásra.” - nyilatkozott Pinczés Dávid az alkotásról.

 

 

A rendező korábbi munkája, a Cserhalmi György és Dunai Tamás főszereplésével készült Végtelenben kettő, amit korábbi cikkünkben lehet megnézni.

Roni, ATEMPO.sk
Fotó: Kerekes Balázs