Közös Utazás-ra hív a Swing á la Django és Koszika (A DAL 2022)

Közös Utazás-ra hív a Swing á la Django és Koszika (A DAL 2022)

A Swing à la Django ismét ott van A DAL legjobbjai között. Közreműködőként ezúttal a marosvásárhelyi Koszika, azaz Koszorus Krisztina áll majd a színpadon. Az Úton című daluk most került fel a legnagyobb videómegosztóra egy videó kíséretében.

Koszika a Swing à la Django zenekarral 2021-ben Csíkszeredában találkozott először. Azóta született pár dal, köztük a most megjelent Utazás. 

 

Koszorus Krisztina Koszikát, a Koszika & The HotShots énekesnőjét népzenész család legfrissebb hajtásaként már kisgyermek kora óta csak a zene érdekelte. Bár szakmáját tekintve klasszikus hegedűművész, leginkább énekesnek vallja magát.

Könnyűzenével 2006 óta foglalkozik, kipróbálta magát a jazz, a latin- és a népzene műfajában, de a rockopera sem ismeretlen számára, hiszen ő játszotta Gizellát az István, a király székelyföldi nagyprodukcióban.

A Swing à la Django együttes innovatív, a világon egyedülálló hangszeres felállással bír, különleges stílusötvözetet teremtettek,

zenéjük hangzásában harmóniára talál a magyar autentikus folklór zene, a francia manouche swing és a sanzonok világa, a tangó, a jazz és a bossa nova. Ennek eredménye ez az általuk Hungarian Django Swing-nek nevezett egyedi stílus.

A Swing à la Django zenekar tagjai korábban olyan művészekkel dolgoztak együtt, mint Stochelo Rosenberg, Sting, Zubin Mehta, Andrea Bocelli és Roby Lakatos. Felléptek többek között a New York-i Carnegie Hall-ban, a Hong Kongi Operában, a Royal Albert Hall-ban, a Montreux-i Jazz Fesztiválon és a Montreali Nemzetközi Jazz Fesztiválon.

 

EZ, ATEMPO.sk